VV Hoeven doet zichzelf tekort

HOEVEN - De wedstrijd Hoeven-DSE had alles in zich van een derby. Dat begon al voorafgaande aan de wedstrijd. DSE bracht veel supporters mee en luisterde de start van de wedstrijd op met veel vuurwerk.

DSE ging feller van start. Dat resulteerde in de 4de minuut al in een doelpunt voor DSE via een geplaatst schot vanaf de 16 meter. Hoeven probeerde snel de achterstand weg te werken. Rick Braspenning was met name de 1ste helft een plaag voor de DSE defensie. Hij hield 3 man bezig en stond in de 6de minuut oog in oog met de DSE keeper. Zijn schot ging rakelings naast. Daarop volgende verschillende aanvallen. In de 30ste minuut zette Teun van de Water samen met Rick een aanval op over links. De voorzet belandde bij Estienne Kerstens die keurig afrondde en 1-1 maakte. DSE ging vervolgens druk zetten en het was soms gevaarlijk voor de Hoevengoal. In de 40ste minuut redde de paal bij Hoeven. Een smetje op de wedstrijd was het afkeuren van een zuivere goal van Rick in de 44ste minuut. Een dieptepass nam hij keurig aan en hij plaatste de bal met een boog over de DSE keeper. De scheids keurde de goal af wegens buitenspel, wat het absoluut niet was. Na rust kreeg DSE in de 53ste minuut een terechte strafschop, die ze ook benutte. Hoeven keek weer tegen een achterstand aan. Het was vervolgens veel eenrichtingsverkeer richting goal van DSE, maar de bal wilde er niet in. Ook bracht de lat een keer redding voor DSE. In de 71ste minuut werd er een aanval opgezet via Thomas van de Broek en Rick. De bal kwam vanaf links voor de voeten van Tijs Heijens die de bal prachtig inschoot en de 2-2 maakte. Hoeven kreeg kansen om de winnende treffer te maken, maar ook van dichtbij kreeg men de bal niet in de goal. De ingevallen Dave Terloo kreeg in de 5 meter de bal plots voor zijn voeten maar zijn inzet ging over. Sven Kokke bleef maar opkomen vanaf de linkerkant evenals aanvoerder Jurgen Pertijs. Wat Hoeven niet lukte, lukte DSE wel. Met een klein gelukje maakte DSE in de 82ste minuut uit een counter de 2-3. Voor Hoeven kreeg Wouter van Oosterhout op het laatst nog een schotkans vanaf links, de bal ging naast. Wat de jongens van Hoeven ook deden het mocht niet baten. DSE ging met de winst weg. Duur puntenverlies. Aan de inzet lag het niet en ook niet aan het creƫren van kansen. Ze doen zichzelf tekort door niet te scoren. Hopelijk volgende week meer geluk. Hoeven speelt uit bij Zundert. We kunnen ons geen puntverlies permitteren, maar dat geldt ook voor Zundert. Het blijft reuze spannend. Hoeven moet wegblijven bij de 9de plaats. .[n]