Donderdag 30 maart

Hulp bij aangifte Inkomstenbelasting

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Op 16 maart kwamen al verschillende mensen naar de bibliotheek in Oudenbosch met vragen over het invullen van hun aangifte Inkomstenbelasting. Ze kregen hulp van een tweetal vrijwilligers die veel ervaring hebben met het doen van belastingaangifte. Op donderdag 30 maart zijn de vrijwilligers tussen 14.00 en 16.00 uur ook aanwezig in de bibliotheek in Oudenbosch. Je kunt jezelf aanmelden voor dit spreekuur via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekwb.nl/ibspreekuur. Aanmelden kan ook bij de balie in de bibliotheek.

 

The blue caftan bij Filmtheater Fanfare

20:15 | Filmtheater Fanfare

The blue caftan donderdag 30 maart. Halim en zijn vrouw Mina hebben samen een traditionele kaftanwinkel in de medina van de oude Marokkaanse stad Salé. Zijn handgemaakte kaftans zijn prachtig en hij legt zich bij het maken dan ook geen restricties op. Samen hebben ze het goed, maar onderhuids broeit er wat: Halim is gay en Mina is ziek. Als een nieuwe leergierige leerling Youssef zijn intreden doet, komt het evenwicht binnen huwelijk en zaak onder druk te staan. Het camerawerk van Virginie Surdej, in de stijl van Nederlandse stillevens, geeft de voorwerpen in de film een sensuele lading, als de weerspiegeling van de onuitgesproken verlangens van de personages. Verwacht: donderdag 6 april. Aftersun (Wells) 20.15 uur. Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl

 

Vrijdag 31 maart

Linde Lentemarkt

17:30 | OBS De Linde

Vrijdag 31 maart organiseert de oudervereniging van o.b.s. De Linde te Oud Gastel de Linde Lentemarkt. De activiteitenkaart, waarmee de kinderen kunnen deelnemen en een traktatie krijgen, is te koop aan de kassa. Kortom: Heeft u zin in een gezellig avondje met tal van verrassingen, dan is de Linde Lentemarkt van o.b.s. De Linde daar een ideale gelegenheid voor; vrijdag 31 maart van 17.30 tot 20.00 uur.

 

Zaterdag 1 april

Kledingbeurs

10:00 | Basisschool de Klinkert

Initiatiefgroep wijk Velletri organiseert op 1 april een kledingbeurs in basisschool de Klinkert van 10.00-15.00 uur. Op de kledingbeurs krijgen particulieren gratis de mogelijkheid om kleding weg te geven, te ruilen en/of te verkopen. Gratis plaatsen reserveren via facebook of Whatsapp, tel. 06-48596409. De kledingbeurs is gratis te bezoeken.

 

De Wildert Tuin en Vijvers weer open

12:00 | De Wildert Tuin en Vijvers

Op zaterdag 1 en zondag 2 april kunt u van 12.00-17.00 uur weer een bezoek brengen aan de Wildert Tuin en Vijvers in Oud Gastel. Op deze dagen is de tuin van 2530 m2 voor het eerst dit jaar weer voor belangstellenden geopend. De Wildert Tuin en Vijvers kunt u vinden aan de Wildertstraat 11 in Oud Gastel. Toegang gratis.

 

Zondag 2 april

Garagesale Oudenbosch

9:00 | 

Op zondag 2 april zullen verschillende bewoners van Oudenbosch vanuit een (voor) tuin of garage weer diverse (tweedehands) spullen verkopen. Er doen inmiddels al meer dan 90 adressen mee. Voor meer informatie word je lid van de Facebookgroep: Garagesale Oudenbosch

 

Lezing

14:00 | Zouavenmuseum

Op 2 april wordt er in het Zouavenmuseum een lezing verzorgd met als titel: "Van pausen, patriotten, Europese verhoudingen én Zouaven. Italië tussen geografisch begrip en eenheidsstaat in de 19e eeuw." De lezing wordt verzorgd door historicus Hans Wolfs. U bent welkom in de ontvangstruimte van het Zouavenmuseum, 2 april 14.00 uur.

 

Woensdag 5 april

Foto-expositie | Conceptuele fotografie door Ruud Kristel

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Van 3 april t/m 3 mei exposeert fotograaf Ruud Kristel een aantal bijzondere werken in de bibliotheek in Oudenbosch. De foto's zijn een uitwerking van conceptuele fotografie. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekwb.nl en zoek in de agenda op 'Ruud Kristel'.

 

Matthaus Passion Oudenbosch

19:00 | Kapel Saint Louis

Na jaren van afwezigheid door restauratiewerkzaamheden en coronamaatregelen is de Matthaus Passion Oudenbosch weer terug waar ze thuishoort, namelijk de kapel van Saint Louis. Er zijn nog enkele donateurskaarten beschikbaar, maar ook die raken snel op. De muzikale leiding berust zoals vanouds bij Geert van den Dungen. Koor en orkest ondersteunen solisten van topniveau: Evangelist/tenor: Stephan Adriaansen; Christus/bas: David Visser; sopraan: Enide Lebocque; countertenor: Oscar Verhaar; tenor: Sebastiaan Brouwer en bas: Joep van Geffen. Het kinderkoor zingt niet langer mee; die rol wordt overgenomen door het grote koor. Matthaus Passion Oudenbosch, 5 april, kapel van Saint Louis, aanvang 19.00 uur. www.matthausoudenbosch.nl.