Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Fietsen bijzaak bij Fietsverdaagse: ‘Op tijd een natje en droogje’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De gouden Fietsvierdaagse van Hoeven is onder een stralend zonnetje verreden. Niet te veel wind - vooruit behalve zaterdag dan -, niet te warm en bovenal droog! Vier dagen lang genoten de deelnemers weer met volle teugen van dit regio-overstijgend fietsevenement.

Uit alle windstreken waren de fietsliefhebbers ‘afgezakt’ naar Hoeven, om niet alleen de nodige kilometers te maken, maar zeker ook te genieten van de mooiste plekjes die, afhankelijk van de gekozen afstand van 25, 40, 60 of 100 kilometer, West-Brabant, Zuidelijk Holland en een deel van België te bieden heeft. 

De Stampersgatse Fietsgroep rijdt al meer dan 20 jaar mee met de Hoevense Fiets4daagse. “We zijn een hechte club. Voorheen waren we met twaalf tot dertien man. Nu nog met acht á negen. We komen niet allen van het dorp hoor. We fietsen de veertig kilometer en komen eerst met de auto naar Hoeven,” vertellen ze. De groep vindt het een heel leuk evenement waar ze elkaar allemaal weer zien. “Maar ook met bekenden bijkletsen hoort erbij. Een hoop sterke verhalen komen dan weer voorbij,” lachen ze. Ze hebben doorgaans genoeg kilometers in de benen. “Met de KBO fietsen we ook.” Wel bekennen ze dat fietsen eigenlijk maar bijzaak is. “Het is toch meer de gezelligheid, de sfeer, een bandje erbij en net als nu goed weer wat deze dagen maakt. Op tijd een natje en droogje, we slaan geen enkel terras over anders zijn we veel te snel weer terug,” zeggen ze lachend.