Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Kjeld (9) en Kenza |(12) fietsen al jaren mee met de Vierdaagse

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De familie Burger uit Hoeven zit bij een stempelpost even uit te rusten en van een drankje te genieten. Kenza (12) en haar broertje Kjeld (9) fietsen samen met papa, mama en oma elke dag 25 kilometer. 

“Vorig jaar hebben we ook meegereden,” zeggen ze. Al vanaf het jaar voor corona doen ze mee. “Tijdens corona hebben we nog de alternatieve ‘download’ route gereden. We rijden mee voor de gezelligheid en onderweg kom je allemaal leuke dingen tegen zoals de verrassingsposten.” Bij deze stempelpost zijn ze door hun ouders juist getrakteerd op een snoepzak. Op de vraag of ze geen last hebben van vermoeidheid en een zere kont komt een wisselend antwoord. “Ik heb nergens last van,” zegt Kenza. “Ik in het begin meestal wel, dan moet je er nog in komen,” meent Kjeld echter. Dit jaar heeft mama het meedoen aan de fietsvierdaagse als cadeautje gekregen. “Het is gewoon gezellig zo met z’n allen en ook de muziek onderweg is leuk.” Zowel Kenza als Kjeld zitten op basisschool Uniek. “Ik heb al heel veel kinderen van school gezien hoor,” roept Kenza. “Ik nog maar twee,” vult Kjeld aan. “Ook als het regent hadden we gewoon meegefietst hoor,” zeggen ze tot slot.

Uiteraard was er bij het 50-jarig jubileum ook aandacht voor jongste deelnemers. Bij start-en finishplaats Bovendonk was er een kraampje met gratis popcorn of een suikerspin, een groot springkussen stond opgesteld en men kon ook nog geschminkt worden.[n]

Kenza en Kjeld Burger