Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Maureen Oomen en Jolanda Manniën uit Hoeven zijn twee van de vele vrijwilligers die er voor zorgen dat het elk jaar weer mogelijk is om dit grootse fietsevenement te kunnen organiseren.


“Ik doe dit al bijna veertig jaar,” vertelt Maureen. “Eerst vijftien jaar als medewerkster en daarna 25 jaar als bestuurslid. Tot mijn vijftiende jaar heb ik nog wel meegefietst. 

Ik ben begonnen in een stoeltje achter op de fiets. Ik zit inderdaad al veel langer in de organisatie dan dat ik meegefietst heb. 

Wat mij drijft? Het bevalt erg goed. Het hele team, de gezelligheid. We proberen er elk jaar weer een feestje van te maken. Nu hebben we twee jubilea achter elkaar gehad. Vorig jaar het 50-jarig bestaan en dit jaar de vijftigste editie.” 

Jolanda zit sinds kort in de organisatie. “Vroeger heb ik altijd met de kids meegefietst, maar een paar jaar geleden heb ik de overstap naar de organisatie gemaakt en doe met heel veel liefde de was en ben dus de wasvrouw,” lacht ze. 

“Ik zorg ervoor dat iedereen elke dag schone bloesjes en truitjes heeft en dat ze weer fris en fruitig ruiken. ’s Avonds en ’s nachts staat de wasmachine te draaien. Deze dagen zijn gewoon heel gezellig. Ons kent ons. Een heel sociale gebeurtenis, met z’n allen zo met en bij elkaar.”

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde gouden editie. [n] TEKSTEN JOHAN WAGENMAKERS