Hieronymus in topvorm.
Hieronymus in topvorm. FOTO HIERONYMUS

Gouden en bronzen plak voor Roos Englebert

OUD GASTEL - Wat een zwemfestijn weer! 2 weekeindes stonden in het teken van de Provinciale Zomer Kampioenschappen. 


Dit betekende 4 dagen vertoeven in het mooie bad in Eindhoven, waar Brabant, Limburg en Zeeland samen hun kampioenschap zwommen. 702 zwemmers gingen 3623 keer van het startblok af, om ook nog 226 keer een estafette te zwemmen. 


Hieronymus had 31 zwemmers present. En die zwommen weer lekker door!  58 medailles haalden we in Eindhoven.  10 x individuele goud,  18 x zilver en 24 x Brons. Daarnaast stonden de estafette teams 6 x op het zilveren podium en 2 x op brons. Roos Englebert (Oud Gastel) bevestigd haar wederom dat de vlinderslag haar goed af gaat. Goud op de 200 meter vlinderslag. Maar alle langere afstanden gaan wel goed bij Roos. En dit weekeinde haalde ze ook een bronzen plak op voor de 800 mtr vrije slag. 


De meeste medailles waren voor Yill van Bezouw, uit Etten Leur. Yill is aan een topseizoen bezig. Ze mocht in Eindhoven individueel 2 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen plakken ophalen. “Klein” detail, van de 11  races die ze zwom stond ze 10 keer op het podium. 1 keer eindigde ze als 4e. 


Met het estafette team haalde ze ook nog een zilveren plak binnen. Rosalie van der Bijl (Klundert) en Evelien Goorhuis (Roosendaal) stonden elk 6 x op het individuele podium. Rosalie 1 x brons, 3 x zilver en 2 x goud. Evelien 2 x brons, 1 x zilver en 3 x goud. En ook die behaalde nog medailles met de estafette teams. De vlinderslag is bij veel zwemmers de minst favoriete slag. Jessy van Vlimmeren (Klundert) loopt er niet voor weg en stond drie keer op het podium. 200 mtr vlinderslag goud, 100 mtr vlinderslag zilver en 50 mtr vlinderslag zilver. 


Sarah Wessels (Roosendaal) behaalde op de zware 200 vlinder een zilveren medaille. En ook deze dames waren van verdiensten in de estafette teams, met meerdere medailles. Van alle Hieronymus zwemmers stond Max van der Spank (Tilburg) het vaakst op het blok. 15 x ging hij individueel van start. En op 14 van deze 15 races zwom hij een nieuw Persoonlijk Record. Waarvan 1 PR goed was voor goud, 1 voor zilver en 1 voor brons. Daarnaast startte hij nog verdienstelijk in 3 estafettes. 


De grootste verbetering dit toernooi was voor Vera Bastiaensen (Roosendaal) die 23.26 seconden van haar 800 meter vrije slag af zwom. Met haar estafette teams behaalde ze 3 x zilver. Maar dit zijn niet de enige mooie prestaties. Het gehele Hieronymus team heeft het weer super gedaan! 


Even rust nu, lekker doortrainen en door naar de Nederlandse Junioren Kampioenschappen voor de junioren, en naar de Nederlandse Kampioenschappen voor Jeugd en ouder. Voor de Minioren is er nog de finale van de Club Kampioenschappen. Daarna rest de afsluitende Zomerwedstrijd in ons eigen bad en dan is het tijd voor ontspanning. 


Krijg je van al deze mooie prestaties zin om mee te doen? Kom dan 6 keer gratis proef trainen. Wedden dat je enthousiast wordt?! Kijk op FB en Insta voor een korte indruk. 


Meer informatie: ledenadministratie@zpv-hieronymus.com[n]