Afbeelding
Foto: Coby Snorrewind / Toon Erkelens /Jantine Schouw

Boeiende exposities in bloeiend Arboretum

Algemeen

OUDENBOSCH - Komend weekend zijn er maar liefst drie exposities te bewonderen in de tuin van Arboretum Oudenbosch. Fotogroep West-Brabant exposeert werk in de Theekoepel. 


In de tuin zijn de Ikebanawerken van studieclub ‘Grensontwikkeling’ te zien. En in het entreegebouw exposeert Jantine Schouw haar schilderwerken. En natuurlijk is ook de tuin een bezoek meer dan waard. De specerijstruiken (Calycanthacaea), de Japanse sneeuwbal (Viburnum plicatum), de Hanendoorn (Crateagus) en vele andere bomen en struiken staan prachtig in bloei. Komt het zien en geniet ervan.

Expositie in Theekoepel
In het weekend van 3 en 4 juni exposeren leden van de Fotogroep West-Brabant in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch. 3 Juni is er werk van: Wim Goverde en Toon Erkelens te zien en 4 juni van Cathrien Simons en Coby Snorrewind. De exposanten zijn aanwezig om de bezoekers te vertellen over hun foto’s. Fotogroep West-Brabant bestaat al 47 jaar. De 25 leden komen elke woensdag bijeen in De Pelgrim onder de Basiliek van Oudenbosch. Natuur en landschap zijn dan belangrijke gespreksthema’s naast architectuur en straatfotografie. Geïnteresseerden zijn sowieso welkom om eens een kijkje te nemen op een van de clubavonden. Informatie over de club is te vinden op www.fgwestbrabant.nl of stuur een mail naar secretaris, Toon Erkelens, secretaris@fgwestbrabant.nl..

Expositie ‘Studio aanSchouw’
Jantine Schouw, woonachtig in Oudenbosch, begon een aantal jaar geleden ‘Studio aanSchouw’. Haar eigentijds werk is altijd een combinatie van veel kleur met strakke zwarte lijnen. Vaak zijn het vrouwen die afgebeeld worden. Haar stijl is geïnspireerd op streetart, pop-art en grafische vormgeving. Jantine werkt haar ideeën vooraf, door middel van collages, uit in grafische programma’s, waar alvast gespeeld wordt met kleurvlakken en compositie. Jantine is autodidact en zij heeft in de loop van de jaren een kenmerkende eigen stijl gevormd. Sinds 2019 volgt zij schilderles waarmee ze haar eigen stijl nog verder ontwikkelt. De werken worden uitgevoerd in acrylverf. De expositie is de gehele maand juni te zien.

Expositie Ikebana-werk
Studieclub ‘’Grensontwikkeling’’ heeft met passie voor Ikebana en westerse bloemsierkunst fraaie kunstwerken vervaardigd met materiaal uit de tuin. Het creatieve gebruik van de natuurlijke kleuren en vormen van het materiaal heeft mooie composities opgeleverd die tot en met 11 juni zijn te bewonderen.
Arboretum Oudenbosch is te bezoeken op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op zon- een feestdagen van 12.00-17.00 uur. Buiten bezoektijden alleen op afspraak via rondleidingen@arboretumoudenbosch.nl waar u ook terecht kunt voor het bespreken van een rondleiding. Bezoekadres: Achter ‘t Postkantoor 1, 4731PM Oudenbosch. Entree: kinderen t/m 12 jaar en begunstigers gratis.