Organisatie weer erg verguld met een grote opkomst.
Organisatie weer erg verguld met een grote opkomst. Foto: Bas Schrauwen

Groot Rikkonkours Achtmaal eindelijk weer van start

ACHTMAAL - Zondagavond, 8 januari, ging men, na afwezigheid van maar liefst 2 jaar, in Achtmaal eindelijk weer van start voor het Groot Rikkonkours. Van een corona-dip was gelukkig geen sprake; met een opkomst van maar liefst 17 tafels kon de opkomst weer ouderwets overweldigend genoemd worden.


Een vliegende start dus weer voor het vierdaagse toernooi, verspreid over de laatste 4 zondagen van januari, dat zijn opbrengsten dit jaar aan het jubilerende Huiskamer-project in Achtmaal zal doneren. 


Uitslagen

Afgelopen zondag kreeg de Achtmaalse Kees Hereijgers wellicht vanwege het thuisvoordeel de wind in de rug. Met een score van maar liefst 180 ptn (3 tegen) blokkeerde hij met grote overtuiging de koppositie. 

Op grote afstand wist Henk van den Broek met 156 ptn (0 tegen) een tweede positie in te nemen. 

Derde werd debutant en landelijke bekendheid Denny van de Bosch met 147 ptn (0 tegen), die met het kaartspel minstens zo goed overweg kan als met de accordeon, zo blijkt. 

Vierde positie wordt ingenomen door Marianne Faes met 144 ptn (0 tegen) en Kees Kerstens werd vijfde met 139 ptn (0 tegen).

Rest van de top 10 zag er als volgt uit: 6. Mariette van Oorschot 133 ptn (0 tegen); 7. Toon van den Broek 132 ptn. (0 tegen); 7. Jos Vriends 132 ptn. (0 tegen); 9. Ted Machielsen 128 ptn. (2 tegen); 9. Jan van den Broek 128 ptn. (2 tegen)

Programma

Zondag 15 januari weer de tweede ronde, aanvang 19.30 uur stipt. Doordat bij deelname aan vier avonden de slechtste avond uit de resultaten geschrapt mag worden is het nog steeds mogelijk om mee in te stromen. Plaats van handeling: Zaal de Toekomst te Achtmaal.[n]