Woensdag 11 januari

Schilderijen van aarde en koffiedrab

10:00 | Rijserf

Wat begon als een experiment, is nu een bijzondere expositie in de Rijserf in Rijsbergen. Daar hangen de werken van Rien Machielsen uit Rijsbergen. Zijn doeken zijn bewerkt met materialen als koffiedrab en klei. Bij deze schilderijen draait het niet om de afbeelding, maar om het materiaal dat is gebruikt. Inmiddels heeft Machielsen een indrukwekkende collectie van schilderijen. Deze is tot eind januari te bezichtigen in de Rijserf, gelegen aan Gommersstraat te Rijsbergen.


Donderdag 12 januari

Alzheimer café Zundert

19:30 | De Willaert

Donderdag 12 januari is er weer een Alzheimer café. Het niet pluis gevoel. Huisarts dr. Blommerde komt vertellen wat u kunt doen als u zich afvraagt of er sprake is van dementie. Aanvang 19:30 in het Warm Hart in de Willaert.

 

Woensdag 18 januari

Gemeente Zundert langs de tramlijn 1890-1937

14:00 | Museum de Weeghreyse

Tentoonstelling museum de Weeghreyse met historische foto’s en achtergrondinformatie van bijna 50 jaar tramvoer in de gemeente Zundert. Rijsbergen was het vervoersknooppunt tussen Hoogstraten, Wuustwezel en Breda. Mooie beelden van Effen, Rijsbergen, Zundert en Wernhout. Van 15 januari t/m 2 april, 14.00-17.00 uur in museum de Weeghreyse, Markt 23, Zundert.

 

Rikken en Rummikubben

19:30 | Gemeenschapshuis Wierenbos

Rik- en Rummikubavond bij D'n Vrouwenbond op 18 januari, 31 januari, 8 februari, 14 februari en 22 februari. Locatie: Wierenbos, Wernhout