Arno IJsco: 'Entertainen geeft mij energie, of ik nou een ijslepel in mijn handen heb of een microfoon'
Arno IJsco: 'Entertainen geeft mij energie, of ik nou een ijslepel in mijn handen heb of een microfoon' Foto: Addo Sprangers

Arno IJsco lanceert carnavalsnummer ‘Twee Bollen’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Of het de carnavalshit van het jaar gaat worden? Met wat geluk zou het zomaar kunnen. Eén ding staat wel vast: het door Arno IJsco uitgebrachte nummer ‘Twee Bollen’ is in Zundert en omstreken al meer dan warm ontvangen.

Arno Verschuuren, in de regio bekend als ijscoboer Arno IJsco, zat er naar eigen zeggen al heel lang over te denken om eens een liedje te maken. “Maar wanneer ben je daar klaar voor, hè?” begint hij zijn relaas. Het bleek een kwestie van het ontmoeten van de juiste man op de juiste plaats en op het juiste moment. “Na het Zundertse Bloemencorso, tijdens de horeca-avond bij café Neefs, kwam ik muzikant John Sprenkels tegen. ‘Ik heb jou nodig om een liedje uit te brengen’, zei ik tegen hem. Johns ogen begonnen hierop net zo te fonkelen als die van mij. Na een beetje sparren ging het vervolgens snel. Op de bekende melodie van het toch al populaire liedje ‘Gimme Hope Jo’Anna’ van Eddy Grant heb ik een tekst geschreven, John heeft de muziek verder ingevuld.”

Feestnummer

Het thema voor het liedje, twee bollen, was volgens Arno IJsco rap uit de mouw geschud. “Er moest natuurlijk liefde in zitten, want dat doet het altijd goed. Daarnaast moest er iets van ijs in zitten: ze kennen me immers overal als ijscoboer. Door Arno IJsco als artiestennaam te gebruiken, maak ik op een leuke manier bovendien meteen reclame voor mijn bedrijf. Tot slot moest het liedje een schuine knipoog hebben. De twee bollen waar ik over zing, kan iedereen op zijn eigen manier interpreteren. Dat maakt het nummer ook geschikt voor jong en oud.” De samenwerking met John Sprenkels, onder meer toetsenist en accordeonist bij de populaire feestband WC Experience, wordt door hem beschouwd als een zegen. “Hij weet alles over muziekrechten, copyright, contracten, noem maar op. Bovendien beschikt hij over een breed netwerk. Zo zijn we bij de Roosendaalse studio Sonic Solutions terechtgekomen, in 2020 nog verantwoordelijk voor de succesvolle remake van ‘De Toreador’, een oude hit van Jacques Herb. Toen wist ik meteen dat we goed zaten. Het lied ‘Twee Bollen’ moest immers een écht feestnummer worden dat vlot is mee te zingen.”

Gemauw

Ook op andere wijze is de productie professioneel aangepakt. De door de bekende filmmaker Joeri van den Kieboom vervaardigde videoclip om het carnavalslied ‘Twee Bollen’ te promoten bijvoorbeeld moet het nummer via YouTube hopelijk naar grotere hoogten stuwen. “Opgenomen bij café Den Bels op 17 december, de drukste en koudste dag van het jaar,” vervolgt hij. “De clip moést echter worden geschoten, er zat druk op. Ik heb er toen een Facebook-evenement van gemaakt. Het leverde een leuke club van zo’n dertig man op. Al mijn vrienden waren er en ook mijn dochter zit in de clip.” Als de amoureuze tegenspeelster van Arno IJsco werd danseres en entertainer Sylvana Kools ingehuurd. Een bewuste keuze, zo meldt hij. “Een bekende uit het dorp die rol laten spelen werd mij afgeraden. ‘Daar krijg je alleen maar gemauw van’, zo was de waarschuwing. Ach, je hebt nu eenmaal ook iemand nodig die meteen snapt wat de bedoeling is. Ik ben stikblij met het resultaat.”

The Masked Singer

En dat voor iemand die tot voor kort niet over noemenswaardige zangervaring beschikte, al deed Arno IJsco vorig jaar november wèl mee aan The Masked Singer Zundert, het jubileumconcert van Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak. Trekt hij in de carnavalsperiode de stoute schoenen weer aan? Arno IJsco: “Ik werk aan een leuke act en ben te boeken, maar ik laat het allemaal maar een beetje op me afkomen. Zingen en ijsco’s verkopen moet natuurlijk wel met elkaar te combineren zijn. Maar ik sluit niets uit. Iedereen omarmt het lied en entertainen geeft mij energie. Of ik nou een ijslepel in mijn handen heb of een microfoon.”