Uitreiking van de cheque.
Uitreiking van de cheque. FOTO BUURTSCHAP HELPT ELKANDER

Helpt Elkander steunt WensAmbulance Brabant

ZUNDERT - Op 30 en 31 december heeft buurtschap Helpt Elkander in samenwerking met bakkerij Raats oliebollen gebakken en bij zaal Neefs aan het Oranjeplein verkocht. Hierdoor hebben zij op 17 januari een mooi bedrag kunnen overhandigen aan WensAmbulance Brabant.

Ondanks dat het economisch wat minder gaat wisten velen op de laatste dagen van 2022 de weg naar zaal Neefs te vinden voor heerlijke oliebollen en appelbeignets. Nieuw dit jaar was dat er ook telefonisch, via WhatsApp en via de webshop van de buurtschap een bestelling geplaatst kon worden. Dit bevorderde de doorstoming bij het afrekenen en afhalen. Ook de losse verkoop liep als een trein. Op de piek van de verkoop, 31 december ’s morgens, was het even zo druk dat de wachtrij tot buiten stond. Ondanks dat waren de klanten meestal binnen 10 minuten voorzien van oliebollen en appelbeignets.

Kijkje in de WensAmbulance

Bij het verkooppunt heeft beide dagen één van de WensAmbulances gestaan. Dit gaf de mogelijkheid om eens in de ambulance te kijken en met de vrijwilligers te praten over wat zij allemaal doen. Voor iemand die niet lang meer te leven heeft brengen zij een laatste wens in vervullin. Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Kijk ook eens op www.wensambulancebrabant.nl.

Uitreiking cheque

De succesvolle verkoop van oliebollen en appelbeignets heeft er in geresulteerd dat Helpt Elkander op 17 januari een cheque ter waarde van het fantastische bedrag van € 9500 aan WensAmbulance Brabant heeft kunnen overhandigen. Een bedrag waarmee zij weer vele laatste wensen in vervulling kunnen laten gaan. 


'Er kunnen weer mooie wensen vervuld worden'


Initiatiefnemer en chauffeur Roger

De cheque is overhandigd aan Roger Theuns, Jac Nouws en Nellie Over, drie van de vrijwilligers van WensAmbulance Brabant. Roger is nu één van de chauffeurs op de ambulances, maar was een aantal jaar geleden één van de initiatiefnemers om oliebollen te gaan bakken voor een goed doel. In het begin was dat Running Team Zundert dat deelnam aan de Roparun, waarbij één van de goede doelen het KWF is. Nadat het team na de Roparun van 2015 werd opgeheven hebben zij in WensAmbulance Brabant een nieuw goed doel gevonden. 


Stokje overgedragen

Twee jaar geleden hebben de organisatoren aangegeven het stokje over te willen dragen en kwamen bij Helpt Elkander terecht. Vorig jaar heeft Helpt Elkander ‘stage gelopen’ en dit jaar heeft Helpt Elkander de organisatie volledig overgenomen. Dank aan alle klanten en iedereen die het oliebollen bakken en de verkoop ervan mede mogelijk hebben gemaakt. We kijken terug op een zeer geslaagde actie.[n]