Geslaagd concert Accordeonvereniging Con Amore

WERNHOUT - Con Amore kijkt met  tevredenheid terug op haar Nieuwjaarsconcert. In Gemeenschapshuis Wierenbos is een matineevoorstelling gegeven met als gast gemengd koor Tegen de Wind Mee uit Breda. 


Na een gezellige pauze was het de beurt aan Con Amore. Zij presenteerden een gevarieerd programma. Speciale aandacht was er voor twee leden, die inmiddels al 50 jaar deel uitmaken van de vereniging. Naar goede traditie mochten de twee jubilarissen ieder een nummer kiezen, waar zij een speciale herinnering aan hebben. Waar José had gekozen voor een klassiek stuk, de Feuerwerksmusik van G.F. Haendel, had Anja de voorkeur voor het ritmische nummer Intercity van Adolf Götz uit de jaren 80. Bij de aankondiging daarvan beschreef Anja haar herinneringen van haar start bij de vereniging als klein meisje, de promotie van het orkest naar de Eredivisie met het nummer Intercity, tot de organisatie van het 40 jarig jubileum waarbij Intercity een centrale rol speelde tijdens het jubileumconcert. Ook was er een moment van herinnering aan de in november 2019 overleden Jac Mouws. Hij was mede initiatiefnemer bij de oprichting van de vereniging in 1968 en tot op de dag van overlijden altijd zeer betrokken en aanwezig bij alle activiteiten, zoals deelname aan concoursen, optredens in binnen- en buitenland en weekendjes weg met de vereniging. De nummers Hallelujah van Leonard Cohen en de medley Strauss á la Carte waren een mooi eerbetoon.

Gelukkig is bij Con Amore het verenigingsleven in volle glorie en staan de volgende optredens bij het OMT en de bejaardencentra in Rijsbergen en Zundert al spoedig op de agenda. Op 18 november wordt het jaar afgesloten met een Music Night in Gemeenschapshuis Wierenbos.[n]