Netje Maas met winnaar Herman de Meijer.
Netje Maas met winnaar Herman de Meijer. FOTO LEO SMITS

Herman de Meijer winnaar Jos Maas Bokaal

ZUNDERT - Zaterdag 21 januari stonden 13 schutters, van Luchtbuksvereniging SIOS, te trappelen om de glazen bokaal genoemd naar oud voorzitter van De club te veroveren. De wedstrijd wordt gewonnen door diegene die het hoogst boven zijn of haar gemiddelde van het vorig seizoen schiet. De wedstrijd gaat over drie rondes van 10 schot waarna een finale volgt van 1 ronde met 5 schot, waarbij de 5 beste schutters als laatste deze ronde schieten.

Na de eerste ronde van 10 schot waren de beste 5, Louis Havermans met +33%, Johan Maas +21%, Johan Oostvogels +14%, Marian de Bont +13% en Herman de Meijer +7%. 

Na de tweede ronde van 10 schot was de volgorde als volgt Louis Havermans +19%, Marian de Bont +13%, Herman de Meijer +12% en Johan Oostvogels +4%. 

Na de derde ronde en voor aanvang van de finale was dit de volgorde van de beste 5. Herman de Meijer +21%, mede door hoge score van 48. Christ Wagemakers +14%, mede door twee hoge scores van 48 plotseling opgestoomd naar plaats twee. Louis Havermans +8%, hij kon het hoge niveau van de eerste twee rondes niet evenaren. Patricia van Gils +7%, komt mede door een score van 47 de top 5 ingeslopen. Christ Zagers +5%, door een mindere score in de tweede ronde niet eerder in de top 5 vermeld.

Deze 5 schutters waren ook de enige die boven hun gemiddelde van het vorig seizoen wisten te schieten. 

Zij mochten dus ook met hun vijfen gezamenlijk de finaleronde schieten. 

Wie zou de zenuwen het best onder controle hebben?


Finaleronde

Patricia was met een mindere serie en haar laagste van 43 niet gelukkig en daalde naar de vijfde plaats met nog altijd +3%. 

Christ Zagers schoot met 46 zijn gemiddelde en eindigde met +5% op de vierde plaats. Louis Havermans schoot met een 46 vrij hoog boven zijn gemiddelde en bleef steken op +10%. Dit resultaat van +10% was er ook voor Christ Wagemakers na een iets mindere serie van 45. Dit was niet genoeg om Herman de Meijer voorbij te schieten. Herman schoot met een serie van 46 net iets boven zijn gemiddelde waardoor zijn resultaat op +20% eindigde.

Gezien zijn gemiddelde uit de eerste ronde van +14% mogen wij spreken van een geweldige inhaalrace. 

Verder is het vermelden waard dat er maar liefst 6 personen boven hun gemiddelde schoten en dat is niet dikwijls gebeurd. 


Prijsuitreiking

Na het eten 's avonds was het beurt aan de prijsuitreiking. Hiervoor komt Netje Maas elk jaar de bokaal aan de winnaar overhandigen.[n]