Adriaensen overhandigt symbolisch het bedrag van 800 euro.
Adriaensen overhandigt symbolisch het bedrag van 800 euro. FOTO BEN OOSTVOGELS

Ontknoping Groot Rikkonkours Achtmaal 2023

ACHTMAAL - Zondagavond 29 januari werkte men de vierde en laatste avond af van het Groot Rikkonkours te Achtmaal. Dit betekent traditioneel dat de koplopers al aan het rekenen zijn geslagen om hun kansen op de eindzege in te schatten. Het is dan meestal er op of eronder op de laatste avond.


Op deze laatste zondag was er geen enkele sprake van Achtmaalse onderonsjes, zoals op de eerste 3 avonden. De Prinsenbeekse Arno Machielsen pakte de dagzege met 145p. De Rijsbergse Rien Brabers werd tweede met 140p en de Zundertse Vic Herreweeghe werd derde met 139p. Het was in feite slechts een beetje bijzaak. Hoe het eindklassement er uiteindelijk uit is komen zien is de belangrijkste vraag die avond. Na wat rekenwerk, waarbij elke deelnemer zijn of haar avond met het slechtste resultaat mag laten vervallen, kwam uit wat menig deelnemer al aanvoelde. Kees Hereijgers werd met 423p glansrijk winnaar van het Groot Rikkonkours 2023. Kees Kerstens werd met 406p verdienstelijk tweede en Jan Nooren werd met 396p (4 tegen) nog net derde ten koste van Frans Elst (396p, 6 tegen).

De rest van de top tien, einduitslag: 5. Vic Herreweeghe 388 ptn; 6. Harrie van den Broek 379 ptn; 7. Jan van den Broek 378 ptn. (2 tegen); 8. Elly Huybregts 378 ptn. (39 tegen); 9. Hans Evers 375 ptn; 10. Marie van Bergen 374 ptn.


Schitterend bedrag De Huiskamer

Als goede doel zocht de organisatie het dit jaar dicht bij huis en koos voor De Huiskamer in Achtmaal. Dit initiatief zorgt er in Achtmaal voor dat ouderen uit de omgeving 1 dag in de week een activiteit kunnen beleven, zodat ze mee blijven draaien in het sociale leven. Dit initiatief is bijna 12,5 jaar geleden opgestart en beleeft dus binnenkort een lustrum. De beoogde laagdrempeligheid van dit initiatief houdt ook in dat er weinig financiële buffer was om eens op gepaste wijze bij dit lustrum stil te kunnen staan. Iets waar de organisatie van het rikkonkours dit jaar verandering in wenste te brengen.

Voor het bekendmaken van de winnaar werd aan de vrijwilligers van het eerste uur Josepha Vermeiren en Annie van Oijen het behaalde bedrag onthuld van € 800,00 en symbolisch de cheque overhandigd door gastvrouw Fiene Adriaensen. Het financiële plaatje omtrent de geplande feestelijkheden is hopelijk daarmee rond en kan De Huiskamer gaan kijken naar de invulling daarvan. Dit natuurlijk allemaal gerealiseerd door de sponsors, deelnemers en niet te vergeten vrijwilligers van dit rikkonkours. Volgend jaar 7, 14, 21, 28 januari weer Groot Rikonkours 2024, tot dan![n]