De wens om verder te werken aan verbinding en vergroening was voor Carla Brabers reden om toe te treden tot de Denktank Zundert.
De wens om verder te werken aan verbinding en vergroening was voor Carla Brabers reden om toe te treden tot de Denktank Zundert. Foto: Charles van Campenhout

Denktank Zundert: ‘We zijn alle drie mensen met hart voor Zundert’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Verbinding en vergroening. Het zijn voor Carla Brabers twee belangrijke trefwoorden in de beweegredenen voor haar toetreding tot de Denktank Zundert.

Dezelfde woorden inspireerden haar eerder tot het maken van een inrichtingsplan voor het groen rondom sporthal Onder de Mast in Zundert. Als omwonende bedacht ze dat het het aanplanten van de bestaande bloembakken de ontmoeting tussen bezoekers van deze plek zou kunnen bevorderen. “Dat klopte. Toen ontstond het idee om de vergroening verder uit te breiden. Via ambassadeur Wendy van Dijck werd een en ander in gang gezet, waarbij we als omwonenden alle ruimte kregen. Het project was een fijne ervaring en ook wel de reden dat Wendy mij heeft benaderd voor de Denktank Zundert.” De wens om verder te werken aan verbinding en vergroening was voor Brabers reden om toe te happen. “We zitten hier echt in de boomkwekerswereld, maar je ziet het er wat groen betreft in het dorp niet aan af. Daar valt nog wel wat winst te behalen. Maar dat geldt ook op het gebied van Van Gogh. Het Van GoghHuis trekt bezoekers uit de hele wereld die bij wijze van spreken snikkend op hun knieën een voor hen heilige plek betreden, terwijl Zundert daar weer heel nuchter over doet. Met de in het Zundertse DNA aanwezige creativiteit valt er veel meer uit te halen. Zeker door er vanuit een positieve insteek over mee te denken. Dat kenmerkt ook wel de leden van de Denktank. We zijn alle drie mensen met hart voor Zundert en met een positieve blik.”

Afbeelding