Achtmaal slaat toe in tweede helft

ACHTMAAL - ‘Inpakken en wegwezen’ waren de woorden die Achtmaal zal gebruiken na de wedstrijd tegen hekkensluiter DIOZ. Achtmaal gaf vooral in de tweede helft gas waardoor de gastheren het niet meer konden bijbenen.

Achtmaal begon slap aan de wedstrijd, zeker in de eerste 15 minuten was het onderliggend aan DIOZ. Veel tweede ballen werden gewonnen door de gastheren waardoor Achtmaal niet in haar spel kwam. Ook de wind en het hobbelige veld hielpen niet mee aan het niveau wat Achtmaal in de beginfase op de mat legde. Overigens was DIOZ niet in staat om een noemenswaardige kans te creëren.

Achtmaal nam daarna het initiatief over en dat resulteerde daarna in de eerste ‘ kans ‘ van de wedstrijd en daar mocht het de doelman van DIOZ voor bedanken, hij liet de bal los waarna hij hem ternauwernood voor de lijn weer kon klemmen. Achtmaal leek daarna net voor de rust op voorsprong te komen. Met de nadruk op leek. Jacky stuurde Roel weg die keurig het overzicht behield en Erik in staat stelde om de 0-1 te maken. De grensrechter van DIOZ onthield Achtmaal echter van een glaszuiver doelpunt.

Na de rust kwam Achtmaal furieus uit de kleedkamer. Eerst knalde Roel net voorlangs. Maar niet veel later was het Stijn die Achtmaal op voorsprong zette. Hij krulde een vrije trap wonderschoon binnen: 0-1! Achtmaal pakte door en al snel had het de marge verdubbeld. Roel werd weggestuurd en wederom behield hij keurig het overzicht en zo was het Erik die wederom binnentikte: 0-2! DIOZ moest nu komen, maar Achtmaal had de zaakjes achterin goed onder controle. Zo waren Reinout, Mark en Gertjan de baas over hun directe tegenstanders. Achtmaal werd daarna nog een aantal keer gevaarlijk, zeker de solo van Jacky verdiende een beter lot. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Stijn die een afgeslagen corner knap binnen pegelde: 0-3!

Komende zondag speelt Achtmaal thuis en komt ODIO op bezoek. Wederom een wedstrijd waar gewonnen moet worden om aansluiting te krijgen bij de subtop.[n]