Wernhout verliest door
klasseflits van Van Nijnatten

WERNHOUT - 5 februari: Wernhout 1-Schijf 1 0-1 (0-0). Na de winterstop stond voor Wernhout de derby thuis tegen Schijf op het programma. Uit bij Schijf ging Wernhout kansloos ten onder, dus de gastheren waren uit op revanche.

Het werd uiteindelijk geen hoogstaande pot, waarin Wernhout wel wat meer balbezit en kansjes had ten opzichte van de gasten uit Schijf, die wederom lieten zien dat het dodelijk effectief kan zijn. Waar Wernhout de opbouw van achteruit predikte, werd door de gasten, zoals verwacht, heel snel telkens de diepte gezocht.

In de eerste helft was enkel Wernhout dicht bij een treffer, Marvin kopte uit een corner van Thijs Damen laag in de korte hoek, maar de Schijfse doelman Kiske Martens redde met een knappe reflex.

Verder waren er voor beide partijen nog een paar corners wat weinig gevaar opleverde.

Na de thee was Wernhout wel wat sterker, maar niet sterk genoeg om dit ook in een voorsprong uit te drukken.

In de 58e minuut een afvallende bal die door Hein ineens op de slof werd genomen, maar de bal kwam in het bereik van de Schijfse doelman die de bal parreerde.

Een paar minuten later de eerste Schijfse kans van de wedstrijd die hoog over werd geschoten.

Kort hierna een vrije trap van Thijs Damen, maar de kopbal van Chris ging net langs de verkeerde kant van de paal.

In de 70e minuut stoomde Davey gevaarlijk op  en had een heerlijk schot dat knap over de lat werd gebokst door de deze middag onpasseerbare Schijfse keeper.

Een kleine tien minuten voor tijd ging de Schijfse spits Dennis van Nijnatten vanaf links met de bal aan de haal, en schoot deze na een kleine rush vanaf een meter of 20 knap en hard in de verre bovenhoek, 0-1.

Wernhout probeerde in de slotfase nog wat te forceren maar echte kansen leverde dit niet meer op en zo leden de gastheren een zure en ook onnodige thuisnederlaag.

Komende zondag speelt Wernhout uit tegen vv Steen uit Sint Jansteen en rijdt er een bus.

Voor degene mee willen rijden: De bus zal om 12 uur vertrekken vanaf het sportpark in Wernhout en om uiterlijk 19.00 uur weer terug richting Wernhout vertrekken. Als je graag mee wilt met deze bus kun je jezelf opgeven bij Jan Hereijgers sr. 06-23916819.[n]