Bloemen voor mevrouw Roelands en chauffeur Peter Donkers.
Bloemen voor mevrouw Roelands en chauffeur Peter Donkers. FOTO SURPLUS WELZIJN

AutoMaatje rijdt duizendste rit in Zundert

ZUNDERT - De duizendste rit van ANWB AutoMaatje Zundert is een feit. De rit werd vorige week uitgevoerd door Peter Donkers die mevrouw Roelands naar haar afspraak met fysiopraktijk Froeling in gezondheidscentrum De Welborg in Zundert reed.


DOOR ADDO SPRANGERS


Daar werden de twee in het zonnetje gezet door coördinator Jessica Nouws die aan ieder een mooie bos bloemen uitreikte. Voor chauffeur Peter was dit zijn 446e rit voor het AutoMaatje sinds hij begon als vrijwilliger. Voor mevrouw Roelands was het 55e keer dat ze gebruik maakte van het AutoMaatje. Zij gaf aan heel blij te zijn met het AutoMaatje èn met haar fijne chauffeur Peter die haar wekelijks naar de fysiopraktijk vervoert.


ANWB AutoMaatje Zundert

In 2021 ging ANWB AutoMaatje Zundert van start. Het officiële startsein werd gegeven op 17 mei 2021 door wethouder Twan Zopfi. Sinds die tijd zijn er al heel wat ritten gereden door de enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels zijn er ruim 200 deelnemers in Zundert die gebruik maken van ANWB AutoMaatje en zijn er veertien chauffeurs die met elkaar ongeveer twintig ritten rijden per week. Alle chauffeurs kregen een bedankje thuis. Door deze grote hoeveelheid ritten zijn nieuwe vrijwillige chauffeurs van harte welkom.


Handige vervoersdienst

ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Het initiatief in Zundert is genomen omdat er veel mensen minder mobiel zijn en niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of moeite hebben met het gebruikmaken van de aanwezige vervoersvoorzieningen. Het gaat daarbij vaak om korte afstanden, zoals een bezoek aan de huisarts, de kapper, de kaartclub of een goede vriendin. ANWB AutoMaatje Zundert bleek een schot in de roos.


Informatie

Aanmelden voor een rit of vrijwilliger worden? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Zundert via telefoonnummer (076) 5972200 (iedere werkdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur).


'Nieuwe vrijwillige chauffeurs welkom'