Brandweerlieden nemen de schade op.
Brandweerlieden nemen de schade op. FOTO YVONNE VERMEULEN

Viskraam ontploft op weekmarkt Zundert

ZUNDERT - Commotie op de Zundertse weekmarkt op het Nassauplein afgelopen donderdag. Daar brandde een viskraam uit na een ontploffing. Niemand raakte gewond, maar van de viskraam bleef niets meer over.


DOOR ADDO SPRANGERS


De brand ontstond rond 12.40 uur in de afzuiginstallatie in de kraam. Aanvankelijk probeerde visboer Daniël Roeleveld het vuur nog zelf te blussen. Dit lukte echter niet, waarop hij de brandweer belde en via de afstandsbediening zelf zijn brandende wagen naar achteren manoeuvreerde om deze op een veiliger plek te krijgen. Niet veel later ontplofte het bakgedeelte van de viskraam.


Brandlucht

Volgens de viskraameigenaar ging het erg snel. "We roken op een gegeven moment een brandlucht en ik zag in de afzuiging een vlammetje,” vertelt hij aan Omroep Brabant. "Daarna heb ik onmiddellijk alle gastanks uitgezet en iedereen weggestuurd. We hadden de brand geblust, maar waarschijnlijk zat er nog vuur in het afzuigingskanaal. In amper vijf minuten tijd stond de hele wagen in lichterlaaie." 


Video

Op social media circuleert er een video van de explosie. Hierop is te zien dat de viskraam in brand staat. Enkele seconde later ontploft er iets, waardoor er nog grotere vlammen ontstaan en een deel van de kraam in de lucht vliegt. Ook is er een harde knal te horen op de video.


Brokstukken

Zoals gezegd vielen er bij het incident geen gewonden. Ook veroorzaakte de explosie geen schade aan omringende voertuigen en woningen, al bevonden zich rond de afgebrande kraam de nodige brokstukken. Hoe de brand en explosie precies zijn ontstaan, is niet duidelijk. De politie en de brandweer zijn nog bezig met een onderzoek naar de oorzaak. Na de brand werd het Nassauplein door onder anderen medewerkers van de Gemeente Zundert snel opgeruimd en schoongemaakt. De resten van de viskraam werden daarbij weggetakeld. [n]


'In amper vijf minuten tijd stond de hele wagen in lichterlaaie'