Onderling Muziek Toernooi klaar voor 55e editie

RIJSBERGEN - Na Corona toch een OMT? Na enkele jaren waarin 'OMT' een heel normaal woord werd in onze samenleving, gaan de Muziekvereniging van de Gemeente Zundert weer een Onderling Muziek Toernooi organiseren. Het OMT bestaat dus al heel lang, alleen heeft het voor de Muziekverenigingen altijd een hele andere betekenis gehad. Maar gelukkig kan het OMT nu als 'vanouds' weer gehouden worden.


Op zondag 26 maart zullen de 5 muziekverenigingen aan elkaar en aan de jury laten horen welk repertoire zij spelen. Iedere muziekvereniging speelt een drietal nummers, welke door de vereniging zelf gekozen zijn. Dit betekent dus een zeer divers muzikaal programma.

De accordeonvereniging Con Amore, Kon. Harmonie Nut en Vermaak, Muziekvereniging Wernhout, Muziekvereniging St. Martinus en st. Cecilia Rijsbergen zijn al een flinke periode hiervoor hard aan het repeteren. Een viertal orkesten zal hierbij gejureerd worden, waarbij er geluisterd en gekeken wordt naar verschillende elementen. Uiteindelijk bepaalt de jury wie er met de beker naar huis gaat. Daarnaast is er ook een competitie voor de percussiegroepen, hieraan nemen deel de percussiegroep van St. Martinus en de drumband van Nut en Vermaak.

Het programma start iets voor 13 uur (zomertijd) in Koutershof te Rijsbergen. Waarna St. Cecilia zal starten met haar muzikaal programma, daarna is de volgorde onbekend, want deze wordt deze middag bepaald middels loting.

Iedereen is van harte welkom deze middag ongeacht het tijdstip (entree gratis). Loop eens binnen en kijk en luister naar de diverse muziekverenigingen uit onze gemeente. Het programma zal rond kwart voor 5 eindigen met de prijsuitreiking door burgemeester Joyce Vermue.[n]