Wernhout weet weer wat winnen is

WERNHOUT - Thuis tegen Hontenisse hoopte Wernhout de ommekeer in te kunnen zetten na de 4 verloren wedstrijden na de winterstop.

Wernhout was gedurende de 1e helft de bovenliggende partij. Na 8 minuten direct een kans voor Wernhout via Thijs van de Buijs waarna deze alsnog door Jurre wordt overgekopt. Na geklungel achterin krijgt Hontenisse een kans maar deze werd gelukkig te zacht ingeschoten. Na een corner van Davey volgde een scrimmage voor de goal. De bal kwam weer voor de voeten van Davey die zijn schot op doel gekeerd zag worden door de keeper. Even later een afstandsschot van Jurre wat nog net over ging. In de 30e minuut moest Gijs nog een keer reddend werk verrichten. In de laatste fase voor rust lukte het voor Wernhout om toch nog met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in te gaan. Eerst een voorzet van Davey welke door Maikel met het hoofd werd afgerond 1-0 en even later maakte Davey er zelf 2-0 van met een fraaie knal in de linkerbovenhoek.

Na rust een gelijk opgaande wedstrijd met wat meer druk van Hontenisse zonder dat het echt gevaarlijk werd. Uit het niets viel echter de 2-1 door een geplaatste bal in de hoek door Dennis Malcontent. Hontenisse had hoop op meer, maar kreeg dit niet. Eerst was het nog Wernhout dat in de 86e minuut, een vrije trap genomen door Davey, dicht bij de 3-1 was. In de blessuretijd viel deze bevrijdende 3-1 alsnog door een voorzet van Max die werd afgerond door Mathieu. Eindelijk weer een 3 punten wedstrijd voor Wernhout die zeker ook verdiend te noemen was.

Hopelijk volgende week met dezelfde inzet en strijd hetzelfde resultaat uit tegen Clinge. Maar ook Clinge behaalde een goede overwinning bij vv Zundert dus we zijn gewaarschuwd.[n]