Moerse Boys komt net tekort op bezoek bij Halsteren

KLEIN ZUNDERT - Zaterdagavond kreeg Moerse Boys helaas geen loon naar werken. Met veel inspanning en energie werd Halsteren het lastig gemaakt Aan het einde van de negentig minuten stond het vlaggenschip wederom met lege handen. Het werd 3-2.

Onder het kunstlicht van de lampen werd voor het eerst dit kalenderjaar een wedstrijd van Moerse Boys 1 op zaterdagavond afgewerkt. Een voorbode voor komend seizoen, door de invoering van de nieuwe voetbalpiramide in de eerste klasse en vierde divisie zullen er volgende voetbaljaargang meerdere wedstrijden op zaterdag volgen. Vanaf het begin van de wedstrijd zaten de spelers van de Moer die van Halsteren kort op de huid. Zij kregen op deze manier niet vaak de mogelijkheid om hun technische vaardigheden ten toon te spreiden. Deze speelwijze bracht de Moer al na 8 minuten de voorsprong. Door het storen en afjagen veroverden de boys de bal op het middenveld en wanneer Cas een hard schot op de goal afvuurt, blundert de Halsterense goalie opzichtig. Achterover vallend glipt de bal door zijn handschoenen en verdwijnt in de goal. Daarna blijft Halsteren het lastig hebben met de spelopvatting van Moerse Boys. Toch weten ze met hun kwaliteiten soms onder de druk uit te voetballen. Toch is het wederom Moerse Boys met de volgende grote kans als Daan op links met grote passen opstoomt. Deze rush eindigt in een schot wat gekeerd wordt net voor de lijn. In het tweede deel van de eerste helft weet Halsteren de stand in hun voordeel om te draaien en met een 2-1 voorsprong te gaan rusten. De 1-1 is een intikker na een ternauwernood gekeerd schot. Deze goal verbleekt qua schoonheid bij de 2-1. Een fraaie pass van achteruit wordt op een schilderachtige wijze over de uitstappende Tom heen gekopt. Het voetbalgevecht krijgt in de tweede helft een fraai vervolg met een nog steeds hardwerkend Moerse Boys wat het steeds lastiger heeft. Zo'n 10 minuten voor tijd gooit een te korte bal in de verdediging van de Moer de wedstrijd op slot. De bal wordt opgepikt door de Halsterse voorhoede en over 2 a 3 schijven beland deze achter Tom in het netje.
Ondanks de stand blijven de Boys energie steken in de wedstrijd. Ook al vloeien de krachten weg. Tijdens één van de acties slalomt Daan de zestien in en wordt daar onrechtmatig gestuit. Cas weet de toegekend strafschop onberispelijk binnen te schieten. De resterende tijd is te kort om nog echt een slotoffensief op gang te brengen dus eindigt de wedstrijd in een verliespartij voor Moerse Boys.[n]