Marret Floren: 'We zijn echt een grote familie en hebben allemaal het beste over voor de productie'
Marret Floren: 'We zijn echt een grote familie en hebben allemaal het beste over voor de productie' Foto: Tess Mutsters

Marrett Floren: ‘Veel werk aan kostuums De Zundertse Komedie’

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Als de geest uit de lamp is, kan er van alles gebeuren. De Zundertse Komedie schotelt één en ander de komende tijd voor aan de bezoekers van het blijspel Alibaba, dat wordt opgevoerd op 14, 15, 21 en 22 april.  Voordat Marret Floren bij De Zundertse Komedie terechtkwam, woonde ze in Frankrijk. Terug in Nederland begon ze eerst bij Zangkoor Unanime, waarna ze de overstap maakte naar de toneelgroep, waar ze nu alweer vijftien jaar actief is.

Marret Floren staat regelmatig op het podium bij De Zundertse Komedie. Dat vind ze heerlijk: “Ik kan echt even uit mijn comfortzone stappen. Iets heel anders spelen dan wat ik normaal ben,” vertelt ze. Verder verzorgt ze ook de kledij voor de spelers. Dit jaar staat ze niet op het podium en focust ze zich volledig op de kostuums. Dat is maar goed ook, want die bleken verrassend veel werk te zijn. “Omdat we dit jaar maar zes acteurs hebben, dachten we dat we zo klaar zouden zijn met de kleding. Het zijn echter behoorlijk verfijnde kostuums met een hoop franjes, waardoor het toch een stuk meer werk is!”

Pannenhoef

Dat veel spelers voor deze voorstelling het podium niet op komen, vindt niemand erg. “We zijn echt een grote familie en hebben allemaal het beste over voor de productie.” De groep speelt in juli ook weer een voorstelling, waardoor spelers die nu niet mogen spelen, dan ook weer een kans krijgen. “John Frijters heeft een toneelstuk gemaakt over de Pannenhoef. Wij zijn gevraagd om dat, in de Pannenhoef natuurlijk, te komen spelen. Dat doen we bij de Arendsberg, dicht bij de Zwarte Schuur.” Marret en de andere leden van de groep zijn er erg enthousiast over. “De voorstelling in de Pannenhoef wordt ook echt bijzonder.”