Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

John Wijnings komt vrijwel overal in Zundert en omstreken. Voor veel verenigingen en toneelgroepen organiseert hij namelijk het licht en geluid. Ook voor De Zundertse Komedie staat hij dit jaar weer klaar.


"Ik kwam hier via de vorige voorzitter terecht. Tijdens de Aardbeienfeesten hebben we een tijdje staan kletsen, waarna ter sprake kwam dat de toenmalige licht- en geluidsman ermee ging stoppen. Toen werd ik gevraagd om zijn plaats in te nemen," vertelt John Wijnings. John doet zijn werk met veel plezier. Hij werkt inmiddels al een flinke tijd samen met het team en kan daardoor vaak zelf zijn gang gaan met het licht en geluid. Zo is hij dus altijd creatief bezig. "Ik zeg altijd maar: het is pas lekker met een snoer en een stekker."

John is er vrijwel altijd bij. Tijdens de repetities en voorstellingen heeft John een perfect uitzicht op het toneel, waardoor hij alles precies kan volgen. "Ik vind de repetities het mooist om te zien. 

Iedereen staat dan klaar om elkaar te helpen, het is dan een echt samenspel. Iedereen werkt echt harmonieus met elkaar samen. We kunnen alles bij elkaar kwijt. Nu de voorstellingen bijna gaan beginnen, zie je echt alles samenkomen."

De voorstellingen van de Zundertse Komedie vinden 14, 15, 21 en 22 april in de loods van Laarakkerstraat 3 plaats. Tickets zijn online via de website van De Zundertse Komedie te koop. Dat men graag naar de producties van de toneelgroep gaat kijken, moge duidelijk zijn: 14 en 15 april zijn al volledig uitverkocht. [n] TEKST TESS MUTSTERS