Achtmaal winnaar in knotsgek duel

ACHTMAAL - 'Een goed begin is het halve werk'. De ploeg van Wilfried Foesenek begon ijzersterk aan de wedstrijd tegen titelkandidaat Rimboe. Na 22 minuten had het al een comfortabele 0-3 voorsprong te pakken. Net voor rust ontspoorde het duel aan Rimboe zijde waar teamgenoten met elkaar op de vuist gingen.

Achtmaal startte voortvarend, op het middenveld werden duels gewonnen en dat resulteerde in een snelle voorsprong. Rick onderschepte op het middenveld, hij zag Roel vertrekken die de bal simpel over de uitstormende doelman wipte: 0-1! Achtmaal ging door en ook de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Robbe speelde Stijn in die zijn directe tegenstander voorbij ging en voorgaf op Roel die uit een moeilijke hoek toch raak schoot: 0-2. Achtmaal zat op rozen maar bleef het gaspedaal diep intrappen. Zo was het Gertjan die een ijzersterke pot speelde deze middag die een crospass gaf op Roel die knap meenam en binnen werkte: 0-3! Hierna nam de druk van Achtmaal wat af en kwamen de gastheren wat beter in hun spel. Toch kon het de Achtmaalse defensie niet echt verontrusten. Tot in de 33e minuut. Een schot van randje 16 ging werd getoucheerd door Erik waardoor hij buiten het bereik van Roy in hoek vloog: 1-3. Achtmaal had daarna de zaken op orde, dat kon niet gezegd worden van de gastheren. Waar er net voor het rustsignaal een meningsverschil was tussen 2 Rimboe spelers wat uitliep op een massale vechtpartij tussen diverse teamgenoten.

Na de rust trad Achtmaal aan tegen 10 spelers van de thuisploeg aangezien er een rode kaart uit werd gedeeld door de prima leidende scheidsrechter. Het niveau wat Achtmaal op de mat legde na de thee pauze was zeer matig. Rimboe had de bal en Achtmaal vond dat eigenlijk wel best. Rimboe werd zeker in de beginfase nauwelijks gevaarlijk. Achtmaal was slordig waardoor de voorwaartse niet bediend konden worden. Het eerste echte doelgevaar van Rimboe kwam vanuit een vrije trap, maar Roy kon overtikken. De wedstrijd kabbelde wat voort in het voordeel van Achtmaal.

Belangrijke punten voor Achtmaal dat zo weer dichter bij de veilige plaatsen komt.

Achtmaal speelt op 2e paasdag thuis tegen directe concurrent RSV. Bij winst kan Achtmaal zo maar weer op een ‘veilige’ plaats terecht komen. [n]