Wernhout recht rug en wint van koploper Terneuzen

WERNHOUT - Op wedstrijddag 18 in 3A was koploper Terneuzen te gast in Wernhout. In de heenwedstrijd kreeg Wernhout nog voetballes en werd toen met een 8-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Ook nu was Terneuzen voetballend de betere ploeg, maar speelde Wernhout ietsje behoudender dan toen.

Deze tactiek werkte goed, alleen had Wernhout nu weer de pech dat na een kwartier spelen de bal bij het wegwerken werd geblokt en zo via een kluts bij spits Dieleman voor zijn voeten kwam. Die aarzelde geen moment en schoot hard vanaf een meter of 10 binnen, 0-1. Zes minuten later Wernhout in de aanval en bij contact tussen de Terneuzense doelman en Thijs Damen wees de scheids naar de stip. Maikel velde het vonnis en de stand was weer gelijk 1-1. Hierna weer het initiatief veelal bij Terneuzen, maar de beste kans van de eerste helft was kort voor rust voor Mathieu die op aangeven van Jurre helaas Wernhout niet met een voorsprong kon gaan laten rusten.

Na de thee begonnen de gasten fel en de eerste poging van de tweede helft ging maar net naast. In de 51e minuut een vrije trap voor Wernhout die door Maikel vanaf een meter of 20 geweldig via de binnenkant paal werd binnengeschoten, 2-1. Terneuzen zette hierna nog een tandje bij en kwam Wernhout een paar keer goed weg. Leroy Daems kopte een voorzet van Terneuzen weg en gelukkig ging de bal via de buitenkant van de paal naast. Een minuut later redde Gijs knap op een van richting veranderde vrije trap van Terneuzen en werkt zo de bal over zijn doel. Kort daarna kreeg ook Wernhout nog kansen. Mathieu schoot uit een corner van Davey van op een meter of 10 over. Na een uur spelen bracht Wernhout de marge op 2 doelpunten. Bij een mooie aanval via Mathieu en Max, bediende laatstgenoemde Jurre, die in de verre hoek bekeken binnen schoot, 3-1. Deze ferme tik kwam Terneuzen niet meer te boven. De gasten probeerden het nog wel, maar gaven door nog meer offensieve druk ook ruimte achter hun verdediging weg. Jurre werd in de 66e minuut nog gelanceerd en was oog in oog met de Terneuzense doelman net niet koelbloedig genoeg om de definitieve nekslag te geven. In de slotfase ebde bij de gasten het geloof in een remontada weg en hield de thuisploeg verdiend de punten in eigen huis op inzet, beleving en vooral teamgeest. Wat we na de winterstop te weinig hebben gezien kwam er nu wel uit.

Komend paasweekend is Wernhout vrij, zondag 16 april staat Hoeven uit op het programma.[n]