Kampioenen Marcel van Praat en Reggy Brouwers.
Kampioenen Marcel van Praat en Reggy Brouwers. Foto: FOTO HANS SCHRAUWEN

Marcel van Praat en Reggy Brouwers kampioenen

Sport en vereniging

ZUNDERT - Afgelopen week werden in Zaal Victoria de finale-partijen gespeeld van het Zundertse A & B Kampioenschap Driebanden 2023.

Bij de B waren het uiteindelijk Frans Delcroix, Piet Jacobs, Hans Evers en Marcel van Praat, die de kruisfinales behaalden. Frans Delcroix speelde tegen Piet Jacobs een hele goeie pot en won die dan ook. De andere kruisfinale ging tussen Hans Evers en Marcel van Praat. Marcel ging er als een speer vandoor, behield zijn voorsprong en haalde zijn finale-plaats binnen. De partij om de 1e en 2e plaats ging dus tussen Frans en Marcel. Frans kon helaas het niveau van de kruisfinale niet doorzetten, terwijl Marcel met een gemiddelde van bijna 1 de steren van de hemel speelde in de finale. Hij won in 26 beurten en was, na winnaar te zijn geworden van de voorronde, ook de terechte winnaar van het gehele B-Kampioenschap.

Bij de A kreeg de organisatie op donderdagavond (de 1e speelavond van de finale-poules) in poule 2 van de A te maken met een grote teleurstelling. Meervoudig oud-kampioen Lennart Schrauwen moest, na zijn eerste partij afhaken vanwege zwaar fysiek ongemak. Gelukkig was Rens Maas, als 1e invaller, bereid om zijn plaats in te nemen. Dat deed hij overigens met verve. Hij speelde zich in die poule, samen met Ton de Hoon, in de kruisfinales. Ton wist met goed spel, op 1 partij na, alles te winnen.

In de andere poule stonden 3 ‘Havermansen’ (Mark, John en Joost), naast Reggy Brouwers en meervoudig oud-kampioen Jeffrey van Nijnatten. Jeffrey kwam niet lekker in zijn element maar had toch tot zijn laatste partij nog kans om de finale te bereiken. Dit was tegen Reggy Brouwers. Reggy was echter de sterkste en speelde daarmee een directe opponent uit het toernooi. Reggy won overigens ook alle overige finalepoule-partijen. Mark was ook blij met de winst van Reggy, want hij werd daardoor 2e in de poule en dus kruisfinalist.

Kruisfinales

De kruisfinales verliepen redelijk snel en afgetekend. Mark Havermans was te sterk voor Ton de Hoon en Reggy Brouwers won afgetekend van de finale-debutant Rens Maas.

Finalewedstrijd

Reggy en Mark gingen het dus uitmaken. Er werd gestreden om 50 caramboles. Het was een ontzettend spannende pot biljarten. Ze waren zeer omzichtig in hun spel en probeerden beiden te vermijden om een “open spel” op het biljart achter te laten. 

Kortom een wedstrijd, waar alles in zat. Prachtige onnavolgbare aanvalsballen en zeer degelijk verdedigend spel. 

Mark bleef goed geconcentreerd spelen en haalde zelfs een serie van 10. 

Aan het eind van de wedstrijd leek Mark de beste kansen te maken op de overwinning. Maar Reggy stelde orde op zaken haalde als eerste zijn 50 caramboles binnen. Mark had de nabeurt en moest er nog 3. Hij bleef echter steken op 2.

Reggy Brouwers kampioen

Iedereen zal het ermee eens zijn dat Reggy ook de terechte kampioen is. 

Ongeslagen in de voorronden, ongeslagen in een zeer zware finale-poule, winnaar van de kruisfinale en winnaar van de finale. Met vaak oogstrelend verfijnd biljartspel. Kortom, een hele terechte kampioen!