Opperste concentratie.
Opperste concentratie. FOTO GILDE SINT WILLIBRORDUS

Paaseierenverschieting Sint Willibrordus groot succes

KLEIN ZUNDERT - Nadat vorig jaar al heel wat schutters de weg naar Café Schuttershof wisten te vinden passeerden dit jaar bijna 190 schutters bij de Paaseierenverschieting, goed voor ruim 4000 eieren die gewonnen zijn. 


Net als vorig jaar waren ook de vrije schutters met ruim 75 personen erg goed vertegenwoordigd; de Pliesie en Dansmariekes van het Banaonblussersrijk, maar ook bekende gezichten van schaakvereniging de Raadsheer zetten hun beste beentje voor en lieten duidelijk zien dat de schietsport echt een sport voor iedereen is. 

Veel leden van andere Gilden en schietverenigingen passeerden de inschrijfbalie en mooi om te zien was het feit dat op zondagochtend nog heel wat kempische schutters de weg naar het noorden vonden voordat de Ronde van Vlaanderen echt losbarstte. 

Als Gilde willen we ook graag zichtbaar zijn voor iedereen in Klein-Zundert en omgeving, daarom hadden we dit jaar 200 eieren verstopt die ingeruild konden worden voor een chocolade ei. Zo hebben we niet alleen heel wat kinderen blij gemaakt met wat te snoepen maar hebben we ook een aardig aantal rondleidingen verzorgd in de Schietkelder en waren er ook ouders die zelf ook nog even een paar kaarten schoten. 

Als aardbei op de taart was er ook dit jaar naast de verschieting zelf nog een aardbeienverkoop waarbij zeker Piet en Kees er voor zorgden dat er in heel wat Zundertse tuinen deze zomer aardbeien te eten zijn. 

Kijk voor uitslagen op de website van de FSKB. Lijkt het je leuk om ook eens kennis te maken met de schietsport en het gildeleven; op donderdagen is er nagenoeg elke week een training bij café Schuttershof.[n]