Wernhout wint 'sneaky' de wedstrijd in Hoeven

WERNHOUT - Op het kunstgras in Hoeven ging Wernhout in de slotfase van de wedstrijd ‘sneaky’ met de drie punten aan de haal. Hoeven was in het grootste gedeelte van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg, maar wist niet te scoren.

Wernhout werkte hard maar kon vaak te weinig een vuist maken tegen het fysiekere Hoevense spel. In de vijfde minuut was de eerste kans voor de thuisploeg maar de bal werd naast geschoten, vier minuten later beet Wernhout van zich af en deed Sem Zagers hetzelfde. Na een half uur redde Gijs van Loon knap en werkte een ‘niet te missen kans' voor Hoeven via de lat over. Na de thee nagenoeg hetzelfde spelbeeld. De Hoevense doelman redde op een poging van Sem en ook Gijs hield Wernhout nog met een paar knappe reddingen op de been. Vier minuten voor tijd vergreep een Hoevense verdediger zich met een duwtje in de rug aan de ingevallen Carlo Schrauwen. De scheidsrechter stond op vijf meter afstand en wees resoluut naar de penaltystip. Wegens afwezigheid van Maikel eiste Davey de pingel op. Hij liet zich niet van de wijs brengen en zette de 0-1 op het scorebord. In de resterende tijd zette Hoeven nog aan maar waren de kansen voor Wernhout. Eerst liet Mathieu het met een kopbal na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een minuut later was het toch raak. Vanuit de omschakeling kon Carlo richting de Hoevense goal dribbelen en met een beheerst schot langs de keeper de 0-2 maken. Door deze driepunter doet Wernhout goede zaken en stelde hierdoor zo goed als zeker behoud veilig.

Komende zondag komt DSE uit Etten-Leur op bezoek. Hopelijk kan Wernhout de punten in eigen huis houden en zich definitief veilig spelen.[n]