Enkele deelnemers van de AGR in de nieuwe clubkleding.
Enkele deelnemers van de AGR in de nieuwe clubkleding. FOTO WTC DE TRAPPISTENTRAPPERS

Trappistentrappers in nieuwe clubkleding

WERNHOUT - Het zal wel even wennen zijn, dat oranje-blauwe leger dat vanaf nu massaal door Zundert en wijde omgeving fietst. Afgelopen weekend verschenen al veel van onze leden aan de start in hun fonkelnieuwe clubkleding.


Dat begon op zaterdag in het fraaie Limburgse landschap waar de Amstel Gold Race toerversie werd verreden. Tientallen Trappistentrappers deden hier aan mee met hele mooie ritten variƫrend van 100 tot 240 km. Tel daar nog tussen de 1000 en 2000 hoogtemeters bij op, samen met een stevige wind, en je begrijpt dat het niet alleen mooie maar ook zware ritten waren. Gelukkig stond er na afloop (hoe kan het ook anders) een koel pilsje te wachten. Vrijdag was al een groepje op de fiets naar Valkenburg gereden om zaterdag zelf te fietsen, zondags naar de profs te kijken en maandag weer naar huis op de fiets, mooie prestatie!

Zondagse ritten 
Door de regen op zondagochtend en het wegblijven van de zaterdagse AGR deelnemers was de opkomst niet overweldigend te noemen.

De AB combinatiegroep telde 14 man bij hun mooie rondje Hilvarenbeek van pak hem beet 106 km. 

De C groep reed met 11 man een rondje Merksplas van 90 km. Zij ondervonden de nodige hinder van een kudde slecht opgevoede schapen die zich ronduit asociaal gedroegen tegenover andere weggebruikers. Ook de D en E groep reed samen, met 14 man een plaatselijk rondje van 70 km.

Programma
Zondag 23 april een hele gewone zondag. A en B groep vertrekken om 8.30 uur en de andere 3 groepen om 9.00 uur. Donderdag 27 april, Koningsdag, ook dan gelden deze vertrektijden. Rituitzetters, volgbuschauffeurs en afstanden in de webapp en op trappistentrappers.nl.[n]