Het NiCha-ensemble tijdens een van de voorgaande edities van het Oranjefeest voor Rijsbergse ouderen.
Het NiCha-ensemble tijdens een van de voorgaande edities van het Oranjefeest voor Rijsbergse ouderen. Foto: Harry van den Enden

Oranjefeest voor Rijsbergse ouderen op Koningsdag

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Sinds 2013 is het vaste traditie dat op 27 april voor de ouderen van Rijsbergen een Oranjefeest wordt gehouden vanwege de verjaardag van het Nederlandse staatshoofd. 

DOOR CHARLES LUIJTEN

De verzorging van deze amusementsmiddag was is een initiatief van Charles Luijten die dan op vrijwillige basis steevast optreedt met zangeres Nicole Frijters. Vanwege het coronavirus bleef het Oranjefeest in 2020 en 2021 achterwege. Het zogeheten NiCha-ensemble pakte hierna de draad weer op. Donderdag 27 april is het weer zo ver. Na de opening met het Wilhelmus volgt het enige en ware volkslied van Rijsbergen: ‘Waar de Aa of Weerijs kabb’lend’, geschreven in 1944 door de Rijsbergse onderwijzeres Cisca Huijbrechts. Een heel ander lied dus dan ‘Rijsbergen mijn dorpje’. Op Koningsdag zijn de Rijsbergse ouderen weer van harte welkom in De Harmoniezaal om gezamenlijk de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Toegang gratis. Tussen de zang, muziek en de nodige grappenmakerij door wordt een traktatie aangeboden. De middag begint om 14.00 en duurt tot 16.30 uur.