Domper voor Achtmaal in laatste minuten

ACHTMAAL - Vooraf zou er voor getekend worden een gelijkspel tegen de nummer 2 van de ranglijst. Toch stapte Achtmaal met een klote gevoel het veld af. De ploeg van Wilfried Foesenek was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Maar kreeg in de 87e minuut toch de deksel op de neus.

Achtmaal begon prima aan de wedstrijd, met hoge druk zette het Nieuw Borgvliet vast op eigen helft. De gasten kwamen nauwelijks onder de druk uit en waren genoodzaakt tot lange ballen, waar Achtmaal vaak in de duels kwam en die ook wist te winnen.

Zo kreeg Achtmaal al snel een levensgrote kans. Roel snelde langs zijn directe tegenstander en gaf scherp voor. Rick die bij de 2e paal de bal voor het intikken had raakte de bal echter totaal verkeerde waardoor de Nieuw Borgvliet goalie redding wist te brengen.

Mark moest hierna het veld verlaten met een enkel blessure, Niels was zijn vervanger en deed dit meer als behoorlijk.

Nog voor de rust mikte Stijn van grote afstand over en niet veel later smoorde zijn vrije trap in de muur.

Tweede helft

Na de rust voerde Achtmaal de druk verder op en dat resulteerde in de 57e minuut in een voorsprong. Reinout onderschepte een ingooi van de gasten. Hij wist Jacky te bereiken die op zijn beurt Roel wegstuurde. De Achtmaalse topscoorder bleef ijzig kalm en wipte de bal handig over de uitstormende goalie: 1-0!

Achtmaal bleef doorgaan en al snel reeg het de kansen aan een.

Zo schoot Roel net voorlangs en enkele minuten later werd zijn kopbal gepareerd door de doelman.

Ook Stijn was dichtbij maar zijn stift eindigde in de handen van de doelman.

Grootste kans van de middag was voor Reinout. Hij haalde verwoestend uit, de doelman liet de bal los maar de rebound van Jacky werd wederom gekeerd.

In de slotfase nam de druk op het Achtmaalse doel toe. Achtmaal capituleerde in de 87e minuut. Een aanvaller van de gasten schoot in buitenspelpositie binnen, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal waardoor de gasten tevreden de kleedkamer opzochten.