Feest rond de winnende wagen Freeland Festival.
Feest rond de winnende wagen Freeland Festival. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Buurtschap Klein-Zundertse Heikant houdt Vaandelfeest

ZUNDERT - Is er een mooiere manier denkbaar om als buurtschap je 75-jarig jubileum te vieren? Buurtschap Klein-Zundertse Heikant beleefde vorig jaar een droomscenario door bij Corso Zundert de eerste prijs én de eerste Publieksprijs te winnen. Met het Vaandelfeest komend weekend mag de buurtschap opnieuw haar visitekaartje afgeven.


DOOR ADDO SPRANGERS


Buurtschap Klein-Zundertse Heikant oogstte tijdens de laatste editie van Corso Zundert succes met haar corsowagen Freeland Festival, ontworpen door Famke Jochems, Robbert Borrias, Robin Jochems, Sven van Hoof en Tim Dockx. Niet geheel toevallig staat ook het Vaandelfeest, dat de winnende buurtschap traditiegetrouw mag organiseren, volledig in het teken van het Freeland Festival. In de feesttent van buurtschapp Klein-Zundert is het komend weekend zelfs twee dagen feest, want op zondag is er een heuse Family Edition aan het spektakel toegevoegd.


Vaandelpresentatie

Maar eerst zaterdag. Dan start het feest om 13.00 uur, met als hoogtepunt de presentatie van het vaandel om 20.00 uur door burgemeester Joyce Vermue. Met een indoor en een outdoor stage, foodtrucks en silent disco krijgt de thuishaven van de buurtschap ook daadwerkelijk de uitstraling van een festivalterrein. Het Freeland Festival wordt op zaterdag muzikaal vormgegeven door Brutal Rik, Annergy, Chaotic, DJ Cunnerz, Samuel Dictus, Nold, Franky Dux, DJ Pol, Paro, DJ A3, Backdraft, DJ Glenn, Edgar & John, Baba DJ Team, DJ Emmy G, Yuzo Silent Disco Sound System en een heuse ‘mystery guest’. 


Family Edition

Op zondag vindt zoals gezeg de Family Edition plaats. Om 13.00 uur vindt de aftrap plaats van wat een gezellige middag voor jong en oud moet worden, met een hapje en een drankje en muziek van Annergy en DJ Sven. Verder is er gedacht aan activiteiten als luchtkussens, schminken, vlechten, tattoos, Boerendart én een bingo met leuke prijzen. [n]


'Vaandelfeest volledig in teken van Freeland Festival'