Dré Haast (links) heeft na vijftig jaar eindelijk een eigen biljartkeu.
Dré Haast (links) heeft na vijftig jaar eindelijk een eigen biljartkeu. Foto: Charles Luijten

De Geweldige Pomerans zet Dré Haast in het zonnetje

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Een mooi eerbetoon aan Dré Haast afgelopen zondag. Tijdens het ontbijt werd hij uitbundig geprezen vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van biljartclub De Geweldige Pomerans (DGP) en zijn verdiensten voor het Rijsbergse gezelschap.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Het is een vaste traditie dat, wanneer het biljartseizoen van DGP erop zit, voor leden en hun partner op zondagmorgen een ontbijt wordt gehouden. Afgelopen zondag was dat het weer zover. Al om negen uur ’s ochtends waren alle genodigden present in café Marktzicht, thuishaven van de biljartclub die sinds 16 juni 1941 bestaat. 

Gouden randje

Een mooie gelegenheid om Dré Haast met een gouden randje in het zonnetje te zetten, vond het bestuur. Als trouw lid van DGP haalde hij tot nu al vijftig jaar een vreemde keu uit het rek in de hoek van het café om daarmee de ballen op het groene laken te laten rollen. Een fenomeen aan de biljarttafel is Haast nooit geweest. Desondanks behaalde hij binnen de eigen gelederen een aantal titels: in 2003 in de discipline libre en in 1986 en 1987 met bandstoten. Op Dré Haast na bezitten alle dertien leden van DGP tot zondag een eigen biljartkeu. Daar is nu echter verandering in gekomen. “Wat is er nog mooier dan hem vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap een eigen keu als geschenk te geven?” aldus voorzitter-secretaris René Lochten na de overhandiging van de keu zondag.