Achtmaal in moeilijkheden na verlies

ACHTMAAL - Donkere wolken lijken zich samen te pakken boven Achtmaal. Met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt Achtmaal af te stevenen op een nacompetitie ticket voor degradatie. Ook lijkt Noordhoek nog jacht te maken op Achtmaal, waardoor er alles op alles gezet moet worden de komende drie wedstrijden.

Achtmaal begon ontzettend slap aan de wedstrijd. Het oogde ongeïnteresseerd en al snel had de thuisploeg een de voorsprong te maken. Erik ging opzichtig in de fout in de Achtmaalse opbouw waardoor het voor SVC een koud kunstje was om de 1-0 te maken. Het was duidelijk geen wake-up call voor Achtmaal want het werd op alle fronten afgetroefd. Het Achtmaalse middenveld werd overlopen en er was totaal geen aansluiting waardoor SVC wel heel makkelijk tussen de linies kon voetballen. Zo redde Roy knap op een poging van dichtbij. Uit de korte corner daarop volgend wist SVC dood eenvoudig binnen te werken: 2-0. Vooral de manier waarop de korte corner werd verdedigd roept vraagtekens op.

Na de rust ging Achtmaal wat opportunistischer voetballen, hierdoor kreeg het wat meer grip op de thuisploeg. Zo was de ingevallen Nick het dichtstbij de aansluitingstreffer maar zijn inzet verdween net over.  Achtmaal moest op blijven letten op de counter van SVC. Toch kreeg Achtmaal de aansluitingstreffer te pakken in de 80e minuut. Roel draaide een corner in een keer binnen: 2-1! Niet veel later draaide Roel ook nog een vrije trap op de lat, maar dichterbij kwam Achtmaal niet.

Het is 5 voor 12 bij Achtmaal, dat besef moet er bij alle spelers zijn. Komende 3 wedstrijden moet er resultaat geboekt worden![n]