Ronald Martens is voorzitter van buurtschap Wernhout.
Ronald Martens is voorzitter van buurtschap Wernhout. Foto: Tess Mutsters

75 jaar buurtschap Wernhout: ‘In alles gaat dit een bijzonder jaar worden’

Door: Tess Mutsters Algemeen

Buurtschap Wernhout bestaat dit jaar 75 jaar. Voor de buurtschap natuurlijk reden voor een feestje. Het hele jaar is volgepland en de hele buurt lijkt enorm enthousiast. Voorzitter Ronald Martens vertelt erover.

“We doen bij alle activiteiten die we normaal al doen, net even wat meer. Bij de plantenactie verkochten we bijvoorbeeld de gouden regen, naar onze wagen van komend corso en bij de carwash doen we een loterij,” vertelt Ronald. Het pinksterweekend wordt één groot feest voor de buurtschap. “Tijdens Hemelvaart zetten we altijd de tent. Tijdens het pinksterweekend hebben we dan eerst feest. Op de zaterdag hebben we een spelletjesmiddag, we doen dan geen Crazy88, maar een Crazy75. Daarna gaan we barbecueën en de volgende dag hebben we nog een groot feest in de tent.”

Voor de buurtschap wordt het een vol jaar, maar ook tof jaar, volgens Ronald. ‘We hebben sowieso een bijzonder jaar. Het ontwerp van dit jaar is wel wat anders dan wat we normaal bouwen en we bestaan ook nog eens 75 jaar. Daarom proberen we iedere maand iets te organiseren in het thema van 75. Direct na het corso afgelopen jaar zijn we daar eigenlijk al mee begonnen. Deze winter hebben een paar van onze leden namelijk het corsomeisje nagebouwd.” Het corsomeisje staat nu te pronken bij de kerk in Wernhout. Wie even vluchtig kijkt, denkt dat het laswerk gewoon van Zundert naar Wernhout verplaatst is. Ronald is in ieder geval enthousiast. “Ik heb heel veel zin in dit jaar. In alles gaat dit een bijzonder jaar worden.”