Sandra Broosus is secretaris van buurtschap Wernhout.
Sandra Broosus is secretaris van buurtschap Wernhout. Foto: Tess Mutsters

Jubilerende buurtschap Wernhout komt met jubileumboek

Door: Tess Mutsters Algemeen

WERNHOUT - Sandra Broosus kwam dankzij haar kinderen bij buurtschap Wernhout terecht, waarna haar enthousiasme snel groeide. Inmiddels is ze de secretaris en werkt ze aan het jubileumboek.

“Ik raakte besmet door mijn kinderen,” vertelt Sandra. “Die waren destijds nog te jong om van ons alleen naar de tent te mogen, maar ze waren wel heel erg enthousiast, dus ging ik mee. Ik vond het wel gezellig en dan ga je zo langzaamaan ook een beetje meehelpen. Ineens heb je dan een bestuursfunctie!” lacht ze. Ook Sandra helpt bij het organiseren van de verschillende jubileumactiviteiten. Dat vind ze hartstikke leuk. “Je leert elkaar op een andere manier kennen, je ziet waar anderen goed in zijn.”

Ook geeft buurtschap Wernhout dit jaar een jubileumboek uit. Het is al het derde boek dat de buurtschap uitgeeft. Het eerste boek werd met het 40-jarig bestaan van de buurtschap uitgegeven. “Dat was getypt, gekopieerd en met ringen gebonden, er zijn maar weinig mensen die dat nog hebben.” Met het 50-jarig bestaan kwam het volgende en dat was een ‘echt’ boek. “Om herhaling te voorkomen, hebben we wel voor een andere insteek gekozen voor dit boek.” Voor een jubileumboek dat 75 jaar beslaat, moet natuurlijk een hoop onderzocht worden, maar dat vindt Sandra niet erg. “Door aan het boek te werken kom je achter zoveel dingen die je anders nooit te weten zou komen.” [n] TEKST TESS MUTSTERS