Ronald van der Laag: 'Eerst feesten en dan bouwen'
Ronald van der Laag: 'Eerst feesten en dan bouwen' Foto: Tess Mutsters

Bij buurtschap Wernhout zijn alle leeftijden goed vertegenwoordigd

Door: Tess Mutsters Algemeen

WERNHOUT - Ronald van der Laag loopt al zo’n veertig jaar bij buurtschap Wernhout rond, waar hij zich enthousiast met allerlei zaken bezighoudt, waaronder het 75-jarig jubileum. Hij is dan ook niet voor niets erelid.

“In 25 jaar tijd kan veel gebeuren,” vertelt Ronald. ‘Het nieuwe jubileumboek wordt niet zozeer een opsomming van gebeurtenissen, we gaan veel meer in op wat een jaar voor ons inhoudt. Het boek komt vlak voor kerst uit. Dat doen we met opzet. Zo kunnen we dit hele corsojaar, het jubileumjaar, nog meepakken in het boek. Het boek is natuurlijk hartstikke Wernhout gerelateerd, maar wel leesbaar en leuk voor iedereen,” legt hij uit.

Ook Ronald is enthousiast over de jubileumactiviteiten, mede door het organiseren ervan. “Hierdoor worden er weer mensen actief die misschien wat minder graag bouwen, maar wel graag bij de buurt komen. De buurt is groot, maar we hebben ook een grote achterban, dat kunnen we nu goed merken. Ik vind het mooi dat iedereen zo gemotiveerd is. Er wordt ook vaak gedacht dat Wernhout echt een buurt voor de jeugd is, maar we zien dat zowel jong als oud de weg naar de tent prima weet te vinden. Alle leeftijden zijn goed vertegenwoordigd.” De tent wordt zoals ieder jaar met Hemelvaart opgezet, maar dit jaar wordt er eerst gefeest. “Eerst feesten en dan bouwen,” lacht Ronald. Ook dat heeft positieve effecten. “Mensen zijn de eerste keer naar de buurt geweest en hebben elkaar weer gezien. Dan gaat het kriebelen om te komen bouwen.”