Afbeelding
FOTO STICHTING CULTUUR LANDGOEDEREN ZUNDERT

Zundertse Komedie: 'Het verhaal van de Pannenhoef'

ZUNDERT - Ongeveer een jaar geleden werd de Zundertse Komedie door de ‘Stichting Cultuur Landgoederen Zundert’ benaderd of de mogelijkheid bestond om op het landgoed de Pannenhoef een toneelstuk op te voeren. Het mooiste zou zijn dat het ook over het landgoed zou gaan en in ons dialect gespeeld zou gaan worden. 

Nou zijn de toneelstukken met dit thema als 'Pannenhoef' niet erg dicht gezaaid. Sterker nog: dat was er geen een! 

De ZK beschouwt het als eer hiervoor gevraagd te zijn en na enige aarzeling hebben we de uitdaging aangenomen. Het was voor ons eens heel wat anders. We mogen ons gelukkig prijzen dat we jongere acteurs en actrices in ons midden hebben gekregen. Die willen ook graag op de planken, ook al is dit in dit geval het gras, want we spelen buiten in de tuin van villa ‘Arendsberg’ gelegen in de Pannenhoef. 

Voor de ZK was het een beetje passen en meten, aangezien we in april onze jaarlijkse voorstellingen al hadden. In elk geval zijn we met de repetities begonnen en met de verdere voorbereidingen die een toneelstuk nu eenmaal vragen. 


Belevenissen van twee families

Als nu het weer ook nog mee wil werken kunnen we op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli de belevenissen van twee families meemaken, die tussen de twee wereldoorlogen op de Pannenhoef leefden. 

Geschreven en geregisseerd door John Frijters. 


Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels gestart op de website van de Zundertse Komedie.[n]