Werk van Fien Peeters, uit haar serie Vermeer.
Werk van Fien Peeters, uit haar serie Vermeer. FOTO FIEN PEETERS

Kunst-op-Route dagen met een Plus in Zundert

ZUNDERT - Nadat het Cultuurcafé van het Cultuurplatform afgelopen zondag extra aandacht besteedde aan beeldende kunst en de aanstaande kunstroute, zijn dit weekend de Kunst-op-route dagen aan de beurt.  Van 11.00 tot 17.00 uur op 20 en 21 mei staan de deuren van de kunstenaars open.


Dit jaar is het een Kunst-op-Route met een Plus, want veel kunstenaars hebben weer andere artiesten uitgenodigd. Met deze extra gasten is er bij de Kunst-op-Route + voor het publiek heel veel te zien. Deborah Jacobs speelt op zaterdag bij de Krabbebossen in Rijsbergen. De Vlaming Guido Torfs musiceert op de Meirseweg in Zundert bij zijn tekeningen en schilderijen. De Britse Flora Bradwell rondde pas haar werkperiode in het Van Goghatelier af, en ze toont de resultaten. In de grote zigzagbrochure, die dag verkrijgbaar op de locaties, staan de kunstenaars en hun kunst vermeldt. Daarmee kan het publiek een eigen route samenstellen. Verspreidt over de hele gemeente Zundert zitten de schilders, tekenaars, keramisten en beeldhouwers. Ook fotografie, dichtwerk en digitaal werk is zien. Er zijn ook verschillende kunstenaars die een demonstratie geven. Marion van Bergen geeft demonstraties in haar grafische atelier aan de Egelantier in Zundert. Beeldhouwer Wil Overbeeken, gast bij Lily Knol aan de IJermolenweg bij de Krabbebossen geeft een demonstratie Beeldhouwen. Lily Knol draait een video zandschilderen. Mieke van Zundert verwacht een kimono model om te schilderen in haar atelier aan de Molenstraat. Alle deelnemers vertellen in ieder geval graag over hun werk en hun beweegredenen bij het maken. Fien Peeters zal in ieder geval over haar 'Nieuwe Vermeer' avontuur vertellen.

Op de facebookpagina/kunstroutezundert is in de aanloop naar de Kunst-op-route dagen iedere dag informatie over een of meerdere kunstenaars te lezen. Daar is ook een basis deelnemerslijst te vinden.[n]