Jubilaris Bennie de Jong en voorzitter Alphons van Aert.
Jubilaris Bennie de Jong en voorzitter Alphons van Aert. FOTO JOHAN TAX

Kruisboog Vereniging Komst des Vredes eert haar leden

ACHTMAAL - Bennie de Jong wordt lid van kruisboog vereniging Komst des Vredes in 1998 en daar tikt hij reeds de is dus 25 jaar aan. Een delegatie van het bestuur verraste hem met een bezoek aan huis.


Hij begint er als Jeugdschutter. Als hij voor het eerst mee schiet met de Nederlandse Kampioenschappen in Assen is hij in de uitslagen niet terug te vinden. Later blijkt dat men Bennie heeft ingeschreven onder een verkeerd nummer waardoor hij onder een andere naam geschoten had. Hij behaalde daar 80 punten, voorwaar een goed begin voor een nieuweling. 

Het jaar erop behaalde Bennie een derde plaats bij de Jeugdkampioenschappen in Aalden met 180 p. gemiddeld 10 p. meer per serie dan vorig jaar. 

Dat hij het schieten wel in de vingers heeft blijkt als hij in 2001 bij de Winterkampioen van Kring Zundert in de B-klasse Kampioen wordt met 144 p. Ook weet hij nog al eens de finale te bereiken bij het Koningschieten, en wordt mede winnaar van de Koppelwedstrijd. 

Vanwege zijn werk heeft hij helaas wat minder tijd om te schieten maar als hij er is zet hij toch goede punten op de kaart.

Bennie zorgt er jaarlijks voor dat het programma van het Tourspel van de Komst des Vredes goed loopt zodat deelnemers dit ook online kunnen volgen. Dit waarderen wij enorm. 

Hij kreeg een speldje van de Komst des Vredes én de Nederlandse Kruisboog Bond voor 25 jaar lidmaatschap opgespeld samen met een oorkonde en bloemen. 

Namens bestuur en leden feliciteren wij Bennie, wensen hem nog veel succes op wedstrijden tijdens zijn weg naar het volgende jubileum.[n]