Een van de vele oldtimers die was te bewonderen tijdens De Walm. Surf voor meer foto's naar www.internetbode.nl.
Een van de vele oldtimers die was te bewonderen tijdens De Walm. Surf voor meer foto's naar www.internetbode.nl. FOTO MARION VAN ROOIJ

‘Waar mannen weer jongens worden’

KLEIN ZUNDERT - Het was genieten geblazen tijdens de zestiende editie van oldtimer event De Walm afgelopen weekend. En dan hebben we het niet alleen over alle prachtige oldtimers die er te zien waren. Ook de weergoden bleken het evenement dit jaar zeer gunstig gezind.


DOOR MARION VAN ROOIJ


Liefhebbers van oude tractoren, legervoertuigen, woonwagens, motoren, brommers en stoommachines zetten dit weekend weer massaal koers naar Klein Zundert. 

De organisatie spande zich weer tot het uiterste in om te zorgen voor een event dat een lust voor het oog kan worden genoemd. Oude tijden herleefden en zowel mannen als vrouwen zagen de oldtimers van hun dromen voorbijkomen.

 

Charme

Het was van vrijdag tot en met zondag een komen en gaan van vele bezoekers en er moest geschoven worden op het terrein aan de Aardgangstraat zodat iedereen de gelegenheid kreeg om zijn oldtimer te tonen. ‘We kunnen wederom spreken van een groot succes,” meldt organisator Arjan Bakx. 

Laagdrempeligheid en vrijheid benoemt hij als een groot goed dat zeker behouden moet blijven voor dit gratis toegankelijke evenement. Er is dan ook geen ambitie om groter te groeien. “De charme die het nu heeft vinden we prima zo. Er wordt wel eens gezegd dat mannen hier weer jongens worden. Dat klopt wel, hoor. Het mooie van dit evenement is dat iedereen, groot, klein, jong of oud, even het terrein op kan lopen. Men kan desgewenst een dagje komen kijken of een half uurtje. Er wordt zelfs slaapgelegenheid aangeboden aan degenen die er echt een heel weekend van willen genieten. Waarbij veiligheid het hele weekend uiteraard hoog in het vaandel staat.”

 

Verbinding

De Walm beleefde dit jaar haar zestiende editie en staat door de vele vrijwilligers. Er ligt telkens een draaiboek klaar waardoor iedereen precies weet wat te doen. Geen woorden, maar daden, de handen uit de mouwen steken en gáán voor een mooi oldtimer event: dat is hetgeen de groep zo met elkaar verbindt, naast de liefde voor het oude materiaal. Het is bijzonder om dit ook zo te voelen als je over het terrein loopt. Vrijwilligers en deelnemers haalden ook dit jaar weer van alles uit de kast om er een gezellig weekend van te maken. Naast al de oude pracht die te bekijken was, was het goed toeven op het horecaterras of in de tent. Het evenement werd opgeluisterd door diverse bands die zowel 's avonds als zondagmiddag speelden.

Voor groot en klein

‘Groot’ vergaapte zich aan de vaak unieke oldtimers of dook een ‘kofferbak’ in om te graaien tussen alle ‘oude meuk’ die er werd aangeboden. Daarna een drankje op het terras met op de achtergrond live muziek.

Ook aan ‘klein’ was gedacht. Kinderen konden zich laten schminken, springen op het aanwezige springkussen, of met kleine kiepwagens rijden in de kleine berg zand. 

Toon uit Wernhout reed op eigen initiatief rondjes met zijn trike. Iedereen kon een rondje mee en er was veel enthousiasme onder de kinderen om bij Toon op de trike te stappen en een rondje over het terrein te maken. 

Het toverde een lach op de vele blije, vrolijke gezichten. [n]