Moerse Boys bezet pardoes begeerde veertiende plek

KLEIN ZUNDERT - Voor het eerst sinds 13 november 2022 staat Moerse Boys weer boven een directe degradatieplaats. Tegen Longa’30 legde het zondag voor eigen publiek een uitstekende wedstrijd op de mat, met een 3-1-overwinning als bevredigend resultaat. De drie punten die dat opleverde, zorgde ervoor dat het vlaggenschip Silvolde passeerde op de ranglijst.


Moerse Boys schotelde het thuispubliek deze zondag een aantrekkelijke pot voetbal voor. Brutaal legde het Longa zijn wil op, met veel energie en positiewisselingen. Nog binnen het kwartier kregen de Oranjehemden loon naar werken. Job kopte een lange bal van Hein uitmuntend door, waardoor Bart alleen voor de doelman verscheen. De rechtsbuiten maakte geen fout. Dat aan de openingstreffer een buitenspelluchtje hing, daar maalde in het Klein-Zundertse kamp uiteraard niemand om. Het was de beloning voor de goede openingsfase. 

Ook in het vervolg bleef Moerse Boys dominant. Longa'30, dat zich vorig seizoen via een krankzinnige nacompetitiefinale veilig speelde en nu een zorgeloos voetbal jaar beleeft, stichtte nauwelijks gevaar. Nee, de kansen die er waren, waren voor De Moer. Zo slalomde Cas, zoals alleen hij dat kan, maar mistte zijn inzet de juiste richting, terwijl Daan zijn volley gekeerd zag worden. Met een balletje achter het standbeen, rakelings voorlangs, zorgde Job bijna voor een formidabel doelpunt. Met de 1-0-voorsprong halverwege deed Moerse Boys zichzelf schromelijk tekort. Een kwartier na rust verschafte Moerse Boys zichzelf wat meer lucht. Cas was er als de kippen bij toen de bezoekers schutterden in de opbouw en loste een doeltreffende schuiver. De nummer tien breidde daarmee zijn toch al indrukwekkende doelpuntentotaal uit naar veertien treffers. Tel daar de vele onderscheppingen bij op en je weet dat de kleine spelmaker steeds meer onmisbaar wordt. En dan zouden zijn beste jaren nog moeten komen. Door het doelpunt van Cas leek het een zorgeloze middag te worden, maar door een rake kopbal werd het plots toch nog spannend. Longa versterkte zijn offensieve luchtmacht en trachtte daarmee in de slotfase de gelijkmaker te forceren, maar de Klein-Zundertse defensie kraakte nauwelijks. Een vrije kopkans daargelaten, bleven grote kansen uit. In de omschakeling stelde Dave mede-invaller Damian in staat om de beslissing binnen te frommelen. 

Niet veel later floot de arbiter voor het laatst. Pardoes is plek veertien in handen van Moerse Boys.[n]