Afbeelding
AFBEELDING ZLTO

Gluren in de schuren: maak kennis met de boerderij

ETTEN-LEUR - De ZLTO afdelingen Zundert-Rijsbergen en Etten-Leur houden op 4 juni in samenwerking met een aantal agrarische bedrijven een open dag: gluren in de schuren. Dit om te laten zien wat er op de diverse boerderijen gebeurt.

 

Aan deze nieuwe activiteit is een fietstocht van 36 kilometer gekoppeld. Deelname is gratis en starten kan vanaf elk bedrijf tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Op ieder bedrijf is een uitgebreide fietstocht beschikbaar. 

De activiteit kan worden gezien als een opvolger van “Fiets en Beleef de Rith”, dat jarenlang plaatsvond op Tweede Pinksterdag. Gluren in de schuren is dus een weekje later.


Locaties

Op diverse locaties zijn extra activiteiten. Bij boomkwekerij Aerts (Nelleveldstraat 1, Rijsbergen) kun je zien hoe er in de volle grond geteeld wordt en welke machines er op de boomkwekerij worden gebruikt. 

Bij melkveebedrijf de Hoon (Overasebaan 31, Rijsbergen) kun je zien hoe de koeien leven en worden gemolken. Ook kun je er kalfjes knuffelen, skippykoe springen, knutselplaten maken en is er een zuivel proeverij. 

Bij zorgboerderij de Bremberg (Lage-Bremberg 35, Etten-Leur) worden rondleidingen verzorgd met informatie over wat de zorg op de boerderij inhoudt. Tevens is de dierenweide toegankelijk. 

Bij Asperge en wijnboerderij de Santspuy (Zandspui 45, Etten-Leur) kan een woordenrebus gemaakt worden en bij de Menmoerhoeve (Zundertseweg 66, Etten-Leur) is er een speurtocht over de boerderij met weetjes over de boerderij en het landschap.

Dus, pak de fiets en kom ook gluren in de schuren![n]

Afbeelding