Scholieren bij een bestickerde bak bij de Sint Bavoschool.
Scholieren bij een bestickerde bak bij de Sint Bavoschool. FOTO GEMEENTE ZUNDERT

Kinderraad geeft vervolg aan pimpen van prullenbakken

ZUNDERT - De Kinderraad heeft een vervolg gegeven aan het mooier maken van de prullenbakken in de gemeente Zundert. Waar een week eerder de prullenbakken rond basisschool Zonnebloem in Zundert, de Jozefschool in Wernhout en de Sint Antoniusschool in Klein Zundert (bij de tijdelijke locatie) werden gepimpt, werden afgelopen week de prullenbakken rond de Annaschool in Zundert, basisschool De Wegwijzer in Achtmaal en de Sint Bavoschool in Rijsbergen verfraaid.


DOOR ADDO SPRANGERS


Prullenbakken in de gemeente Zundert mooier maken door ze te beplakken met een mooie sticker. Het is één van de ideeën uit de top-6 van de ideeënlijst van de Kinderraad van de gemeente Zundert. Daarbij kwamen na een brainstormsessie van de Kinderraad drie te gebruiken thema’s uit de bus rollen: Veilig Verkeer, Duurzaamheid en Bloemencorso. Op een prullenbak bij de entree van de verschillende scholen is, onder toeziend oog van burgemeester Joyce Vermue en de verschillende leden van de Kinderraad, door een medewerker van de Gemeente Zundert de eerste sticker aangebracht met als thema Veilig Verkeer, één van de drie door de Kinderraad bedachte thema’s. Voor het thema Veilig Verkeer werd gekozen vanwege de niet altijd optimale verkeersveiligheid rond de basisscholen. De leden van de Kinderraad (gevormd door leerlingen van elke basisschool die de gemeente Zundert telt, van elke school twee) hebben hierna in hun klas een tekenwedstrijd rond het thema Veilig Verkeer gehouden. Tijdens een bijeenkomst van de Kinderraad hebben zij vervolgens als juryleden de zes mooiste tekeningen gekozen: één tekening per school. De winnende tekening is nu dus bij elke school als sticker te zien op dichtstbijzijnde prullenbak. 

De andere twee thema's voor de stickers op de prullenbakken zijn zoals gezegd Duurzaamheid en Bloemencorso. Voor het thema Duurzaamheid hebben de leden van de Kinderraad allemaal een tekening gemaakt, waarna ze tijdens een bijeenkomst van de Kinderraad samen de beste tekening hebben gekozen. Deze tekening zal op diverse prullenbakken in alle kernen geplakt worden. Voor het thema Bloemencorso is gekozen omdat de leden van de Kinderraad ook graag aandacht voor dit onderwerp willen hebben. De bedoeling is dat straks op iedere prullenbak nabij de corsotent van de verschillende buurtschappen een sticker wordt geplakt met hierop het wapenschild van de corsobuurtschap. [n]