VVR is klaar voor het jubileum jeugdtoernooi.
VVR is klaar voor het jubileum jeugdtoernooi. FOTO HENNY JOCHEMS

Jubileumjaar jeugdtoernooi VVR

RIJSBERGEN -  Op 2, 3 en 4 juni vindt op sportpark De Laguiten weer het jaarlijkse jeugdtoernooi plaats. Dit jaar wordt dat een bijzondere editie, aangezien het de 50e keer is dat het sportpark enkele dagen wordt bevolkt door een grote groep jeugdspelers die hun favoriete sport beoefenen. 


Het toernooi is populair, omdat dit strak is georganiseerd en men ofwel in de ochtend, ofwel in de middag speelt (de meisjes spelen op vrijdagavond) en men dus niet de gehele dag kwijt is. Ook worden de spelers en speelsters verwend met iets extra’s, zoals bijvoorbeeld een ijsje, een medaille of iets dergelijks. Uiteraard gaan de teams die het hoogst eindigen na het toernooi met een mooie beker naar huis. 


Prijsuitreiking
Deze prijsuitreiking werd in de afgelopen 49 keer vaak gedaan door “bekende” mensen zoals toenmalig wethouder Johan Jacobs (de Woef), Edwin van Ankeren (destijds profvoetballer in België), Patrick Martens (bekend van tv) of Richard Martens (scheidsrechter in het betaalde voetbal). De toernooicommissie heeft vanwege het jubileumjaar dit jaar ook een speciale gast geregeld. Er nemen veel teams deel aan het toernooi, in totaal komen 122 teams om hun wedstijdjes te spelen, waarvan het overgrote deel uit de regio. Maar ook zeker uit andere regio’s van het land en daarnaast zijn onze zuiderburen met een flink aantal clubs vertegenwoordigd. Daarbij is de zaterdag verreweg de drukste dag, het krioelt dan van de voetballers en supporters op het sportpark.[n]