Een van de oude foto's waarvan wij niet alle namen weten.
Een van de oude foto's waarvan wij niet alle namen weten. Foto: Collectie heemkundekring Den Lande van Zegge

Heemkundekring Zegge zoekt hulp bij foto’s

Sport en vereniging

ZEGGE - Wie wil ons op een eerste donderdagavond van de maand komen helpen zoeken naar de namen bij de foto’s? Regelmatig krijgt heemkundekring Den Lande van Zegge foto’s aangeboden. De ene keer fysiek en de andere keer digitaal. Wij zijn overal blij mee. 

De fysieke foto’s worden gescand en digitaal opgeslagen. Inmiddels hebben wij een aantal foto’s waarbij wij geen of niet alle namen weten. Een paar jaar geleden was de braderie een goede gelegenheid om onze vraagfoto’s tentoon te stellen. Op die manier konden we veel foto’s compleet maken. Door de commercialisering van de braderie en de kosten die eraan verbonden zijn, is het voor de heemkundekring, als geen winstmakende vereniging, helaas niet aantrekkelijk om daaraan nog deel te nemen. 

Een tijdje terug hebben wij een aantal foto’s mogen ontvangen waaronder zes klassenfoto’s uit het schooljaar 1995-1996 waarvan wij weinig namen weten. 

Er zijn vast wel mensen te vinden die het leuk vinden om een avond bij ons op de koffie te komen en ons te vertellen wie er op de klassenfoto’s staan. Daarnaast hebben wij nog veel meer andere en ook oudere vraagfoto’s. 

Dus, schroom niet om eens binnen te lopen, een kopje koffie met ons te drinken, en te kijken of er voor u nog bekenden op de foto’s staan. 

Eerstvolgende bijeenkomst

Elke eerste donderdagavond van de maand zijn wij, met uitzondering van de zomermaanden, van 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur in de pastorie aanwezig. 

De eerstvolgende bijeenkomst is op 5 januari 2023. Even aanbellen en we doen altijd open. De koffie staat klaar en u bent van harte welkom.