Ties Voeten tijdens de Kerstcross.
Ties Voeten tijdens de Kerstcross. Foto: FOTO JOS VAN DE REEP

AVR’90 in 56e editie Kerstcross Sprundel

Sport en vereniging

RUCPHEN - Gelukkig was er dit jaar weer een Kerstcross in Sprundel. Na meer dan 50 jaar is de traditie om op tweede kerstdag even de benen te strekken door deel te nemen of te gaan kijken naar de kerstcross immers niet meer weg te denken.

Er was slechts 1 groep waarin niemand van AVR’90 aan de start stond: de 13 t/m 17 jarigen. 

Maar zowel bij de jongere jeugd als de senioren stonden er bij elke start 1 of meer leden van AVR’90 tussen de deelnemers. 

Uitslagen

Jet van de Broek mocht het spits afbijten. Met 2:03,6 werd zij achtste bij de meisjes tot en met 8 jaar. Bij de volgende editie mag zij nog een keer in deze categorie starten. 

Daarna startten de broertjes Xabi en Juan bij de jongens tot en met 8 jaar. Natuurlijk finishte de achtjarige Xabi (1:51,6) voor zijn vijfjarige broertje Juan (2:19,1). 

Ondanks het feit dat Myrthe moeite heeft met haar ademhaling tijdens het crossen stond zij ook in Sprundel weer aan de start bij de meisjes 9 t/m 12 jaar. Zij kwam als 7e van de 11 deelnemers in deze categorie over de finish. 

Als een van de jongste deelnemers in de categorie jongens 9 t/m 12 jaar werd Ties Voeten met 3:43,2 9e. Hij krijgt nog drie keer de kans om deze prestatie te verbeteren. 

Sieb Bom is een van de vaste deelnemers bij de kerstcross. Deze keer koos hij voor de korte cross. Hij liep 3,2 km in 18:21,6. Gelijk met hem startte Rosita Lazeroms en zoon Thijs. Natuurlijk was het voor Thijs een fluitje van een cent om zijn moeder voor te blijven. Zijn tweelingbroer Thom waagde zich aan de lange afstand. 

Gelijk met hem stonden Mark van den Brand, Gerard Polak, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en trainer René de Kok aan de start. De drie laatsten mochten in verband met hun leeftijd 1 rondje eerder naar de finish. Mark liep lekker constant in een mooi tempo en finishte in 32:23,1. 

Gerard Polak, die in zijn hoofd al bezig was met de oliebollenverkoop op oudejaarsdag, werd 4e in de categorie masters 45+. 

Allereerste over de finish  

Richard van Oosterhout kwam 2e kerstdag in Sprundel als allereerste over de finish. 

Hij had geen enkel slecht moment tijdens de cross, kon het tempo mooi strak houden en finishte na 25:28,3 een halve minuut voor de nummer 2, Kees Lazeroms van Achilles. 

In de categorie masters 65 streden Chris (Wouters) en Chrisje (Schrauwen) weer voor de podiumplaatsen. 

De jongste van hen mocht met een verschil van 7 seconde op de figuurlijk hoogste trede van het podium plaatsnemen.

Chrisje dacht derde te worden, omdat hij Jan Arnouts van Achilles voor zich wist, maar Jan startte deze keer nog in de categorie masters 55+, dus mocht Chrisje naast Chris staan bij de prijsuitreiking. 

René de Kok, die het goede uitgangspunt heeft om als het even kan altijd te startten in een min of meer thuiswedstrijd rende ook weer 6,4 km over het mooie parcours aan de Noodstraat.

Programma

Aanstaande zondag is de Pagnevaartcross, de derde cross van het ARWB-crosscircuit.

Voor informatie zie www.avo83.nl