Frans en Wim Aarts ontvangen een cheque voor een ballonvaart voor twee personen.
Frans en Wim Aarts ontvangen een cheque voor een ballonvaart voor twee personen. Foto: Corine Roks

Sprundel ook bij Nieuwjaarsborrel toneel van grote prijzenregen

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL - Het regent prijzen in Sprundel, en niet alleen via de Postcode Loterij. Tijdens de Nieuwjaarsborrel die zondag plaatsvond in Dorpshuis De Trapkes, was er als zaalprijs een ballonvaart voor twee personen.

Het winnende lot van de 150 uitgedeelde kanshebbers valt op nummer 109. Dankbaar nemen de heren Frans en Wim Aarts uit Sprundel de cheque in ontvangst. Naast de zaalprijs worden er nog eens drie ballonvaarten, een jaar lang elke maand en boeket bloemen én tweemaal waardebonnen ter waarde van 450 euro verloot. Dit in het kader van de Eindejaarsactie 2022. Een actie van de Ondernemers Vereniging Sprundel (OVS) die op 12 november van start ging.

OVS

Bij elke tien euro aan boodschappen ontvingen klanten bij aangesloten ondernemers een lot. De trekking van de winnende loten uit de veertigduizend kanshebbers wordt op deze zondag verricht door wethouder René Lazeroms. Bij de loting van de zaalprijs krijgt hij assistentie van de piepjonge Maud Gerdes uit Sprundel. Van de grote prijzen vallen er twee in Sint Willebrord, één in Rucphen en maar liefst vier in Sprundel. Daarnaast worden er nog eens zestien cadeaubonnen van 30 euro verloot. Ook daarbij valt het gros binnen de dorpsgrenzen, al worden er ook prijswinnaars bekend uit Bosschenhoofd en Zundert. “Een teken dat de ondernemersactie ver reikt,” aldus OVS-voorzitter Jac van Trijp.

Ballonvaarten

“De winnaars van de ballonvaarten, in totaal acht, maken gezamenlijk een tocht door het luchtruim. De datum staat nog niet vast maar we willen dit graag koppelen aan de Sint Jansfeesten van Sprundel die in juni plaatsvinden of tijdens de Open Deuren Dag die gepland staat op 10 september,” geeft Van Trijp aan. Het is gezellig druk in Dorpshuis De Trapkes, de Nieuwjaarswensen gaan over en weer. Bezoekers ontvangen bij de entree een bon voor koffie of thee plus een consumptiebon. Een van de aanwezigen merkt op: “Wel heel bijzonder en gastvrij. Bij de koffie werd ook nog een grote koek aangeboden en nu lopen ze rond met gratis hapjes.” Ondertussen wordt het publiek getrakteerd op optredens van de Estrella’s, muziekvereniging DHV-VHV, The Mill Dancers, Carmencita en de band My Generation. Inmiddels heeft de koffie plaatsgemaakt voor een tapje of een wijntje. En voor deelnemers aan Dry January staat de frisdrank koud.

Stemmen

Bram van der Linden van Jeugdraad Sprundel maakt van de gelegenheid gebruik om stemmen te winnen voor het project ‘Buite Speule Sprundel’. Een project dat meedingt naar een extra geldprijs van 1.500 euro, beschikbaargesteld door Kern met Pit. Bram tijdens het uitdelen van de flyers: “Voor dit project, dat bestaat uit de aanleg van een speelbos, ontvangen we van Kern met Pit sowieso duizend euro. We maken kans op een extra geldbedrag van vijftienhonderd euro als we de meeste stemmen krijgen. Via de website www.kernmetpit.nl kan op ons project gestemd worden. Sprundel staat in het rijtje van dertien kanshebbers binnen de provincie Noord- Brabant. Met dit extra bedrag willen we een deel van de inrichting van het speelbos financieren en de openingspicknick.”