Myrthe voortvarend van start in de Pagnevaartcross. FOTO JOS VAN DE REEP

Elf leden AVR'90 in Pagnevaartcross

RUCPHEN - Afgelopen zondag organiseerde AVO’83 de derde ARWB-cross in het Pagnevaartbos. Met 11 deelnemers was AVR’90 goed vertegenwoordigd.

Het was, zeker voor de maand januari, prachtig crossweer.

Tel daarbij op het leuke parcours met hier en daar wat heuveltjes en je hebt de perfecte omstandigheden voor een mooie cross.

Jeugd

Juan, die na de kerstcross ook de smaak te pakken heeft van het crossen, beet met 13 andere minipupillen het spits af. Aangemoedigd door vele ouders renden de jongste deelnemertjes een rondje van 666 meter. Dat je daarbij niet te hard van start moet gaan moeten zij nog leren. Maar iedereen bereikte de finish.

Voor C-pupillen Jet en James was de te lopen afstand 1 km. Door de bladeren op het pad moesten zij vooral bergaf voorzichtig rennen. Na 5:22 en 5:30 passeerden zij de finish.

Ook voor de B-pupillen was de afstand 1 km. Alhoewel Xabi nog niet in de uitslag stond bereikte hij toch echt wel de finish. Trainer Wilco heeft hiervoor contact opgenomen met AVO’83.

A-pupillen Ties en Julian moesten 1,3 km lopen. Helaas had Julian last van zijn enkel en moest hij afhaken. Ties finishte als 11e van de 29 jongens na 6 minuten en 1 seconde.

Hierna was het de beurt aan de meisjes D-junioren. Myrthe startte voortvarend en klokte 6:48.

De meisjes C-junioren liepen 2 km. Voor Yvette was dit geen enkel probleem. Zij werd knap 5e in 9:06.

Senioren

Bij de senioren stonden Matthijs Roks, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen aan de start voor respectievelijk 10, 8 en 6 km.

Chrisje, die nog nagenoot van het sportgala in de gemeente Bergen op Zoom waar hij uitgeroepen werd tot sportsenior van het jaar 2022, leek vleugels te hebben en finishte deze keer meer dan een minuut voor concurrent Chris Wouters.

Helaas had hij geen tijd om te wachten op de prijsuitreiking waarbij hij plaats had mogen nemen op de tweede trede in de categorie masters 65+.

De overwinning in de categorie masters 35+ was voor Matthijs Roks.

Matthijs was blij met Richard van Oosterhout die in de eerste ronde het tempo aangaf. In de tweede ronde dacht Matthijs wat over te hebben en ging over Richard heen, maar in de derde ronde zag hij Richard weer voor zich lopen; met moeite kon hij Richard in de vierde ronde volgen. Richard, die uitkomt in de categorie masters 55+ mocht na 4 rondes naar de finish. De vijfde ronde zonder Richard in het vizier ging iets langzamer, maar uiteindelijk kreeg Matthijs de nummer 2 van de senioren nog in het vizier. Hij kon het gat niet dichtlopen maar wel verkleinen.

39:03 leverde hem niet alleen de overwinning in de categorie masters 35+ op, maar was goed ook voor de derde plaats overal.

Richard liep weer een puike wedstrijd en was blij dat hij Matthijs Roks en directe concurrent Ad van Beek van Road Runners Etten-Leur voor kon blijven en met zijn 1e plaats.

Als hij blessurevrij blijft heeft de categorie masters 55+ er weer een geduchte concurrent bij.